Tänään leivoin omenakakkua, sillä omenoitahan meillä vielä riittää vaikka millä mitalla. Kakun tein Mustikkasuu -blogin ohjetta mukaellen. Pohjan tein ihan ohjeen mukaan, mutta kuorutteen jouduin säveltämään niistä aineksista mitä kotoa löytyi. Mantelirouhettakaan ei enää riittänyt kakun päälle, mutta mantelilastuilla ne sai korvattua. Kuorrutteesta tuli hieman valuvaa, mutta toisaalta ihan kivakin, että sitä valui myös reunoille. Kuorrutteesta olisi saanut jämäkämpää lisäämällä tomusokeria, mutta en kuitenkaan halunnut siitä yltiömakeaa. Omenaraasteen ansiosta kakkupohjasta tuli mehevän kostea.
Omenakakku
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl omenaraastetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl öljyä
Vuokaan: margariinia ja korppujauhoa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta sulatejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
n. 1 - 1 1/2 dl tomusokeria
Pinnalle: mantelilastuja
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi. Lisää muut ainekset ja sekoita.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Ehdottomasti maistuisi! Ja nuo omput ovat niin nättejä!
VastaaPoistaHyvää kakkua on. Samanlaista kuin porkkanakakku, mutta omenaa porkkanan tilalla.:) Meidän talviomenat on kauniita ja punaposkisia. Kesälajikkeet puolestaan olivat tänä vuonna pieniä ja rupisia.
PoistaTietenkin tätä piti kokeilla, kun eihän noita kuorrutuksia voi vastustaa. Ja kiva, kun omena on välillä raasteen muodossa taikinassa eikä lohkoina.:) Hetken harkitsin tekeväni kakun piirakkavuokaan, mutta halusin sen kuitenkin noin ilman paistoastiaa. Ei haittaa mitään, vaikka kuorrute hieman valuu, kunhan suurin osa kuitenkin pysyy päällä.:) Omenoita on kyllä tullut mahdottomasti, vaikkei kaikki puut ole vielä edes täysikasvuisia. Kellariinkin vein talviomenoita säilytykseen. Pitäisi säilyä muutaman kuukauden. Jos jouluna vaikka olisi vielä omien puiden omenoita.;)
VastaaPoistaTodella hyvän näköinen kakku ja minusta on kivaa kun kuorutetta on myös reunoilla!
VastaaPoistaKiitos. Olisi tuota kuorrutetta voinut ihan levittääkin reunoille, mutta minusta kivampi noin valuneena.:)
PoistaKauniit kuvat!
VastaaPoistaTein jokin aika sitten kanssa porkkanakakun ohjeella omenakakkua kun omenaa oli paljon, oli todella herkullista! Tein samaisella ohjeella myöhemmin täytekakun, paistoin pellillisen ja leikkasin palat sopivan kokoiseksi. Kivaa vaihtelua ainaiseen sokerikakkupohjaan, ja kivan paksuja ja meheviä oli kakkukerrokset :)
Kiitos. Hyviä on nämä kuorrutetut kakut, on ne sitten porkkanasta tai omenasta.:) Varmasti toimii myös täytekakun pohjana, saa välillä vähän erilaista.:)
PoistaKiitoksia ohjeesta, herkullista ja ihanan mehevää! Pähkinä/manteliallergikon vuoksi vaihdoin mantelirouheen rouhittuun valkosuklaaseen ja vähensin öljyn määrää hieman (ehkä n. 1/4 desillä). Herkkua! :)
VastaaPoistaKiva, että maistui!:) Erilaiset raasteet antavat aina mehevyyttä. Ei yhtään hassumpi mantelin korvike tuo valkosuklaa. Öljyn määrässä on varmasti varaa vähentääkin.:)
Poista