Sivut

torstai 4. lokakuuta 2012

Lemon Curd


Lemon curdia eli sitruunatahnaa on helppo ja nopea tehdä itse. Tahnaa kannattaa myös ihan jo pelkästään maun takia tehdä itse, koska maku on paljon, paljon parempi kuin kaupasta ostetussa valmiissa tahnassa. Tahna maistuu paahtoleivän päällä, kääretorttujen ja täytekakkujen täytteissä, pikkuleipien välissä jne. Ohje on peräisin Dansukkerin sivuilta.

Lemon Curd

4 dl tomusokeria
2 sitruunan kuori
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 kananmunaa
75 g voita tai margariinia

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Anna kiehahtaa ja sekoittele, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan. Kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2 – 3 viikkoa. Lemon Curd maistuu paahtoleivän kera ja sopii kakkujen sekä torttujen täytteeksi.

4 kommenttia:

  1. Lemon curd on ihanaa;meillä oli sitä aina kotona kun olin lapsi ja hiivin joskus kaappiin lusikka kädessä,ja sitten ihmeteltiin,minne sitä curdia on hävinnyt...
    Kiva ohje;olen kerran tehnyt lemon curdia ikuisuus sitten mutta siinä oli niitä keltuaisia paljon kuten monessa ohjeessa.Tässä sun ohjeessa on vain 2 munaa,mikä jo kuulostaa paljon paremmalta;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää on. Mielellään sitä maisteleekin ihan sellaisenaan.;) Toisissa ohjeissa näkyy olevan aika iso määrä keltuaisia. Ja sitten saa ihmetellä mitä niillä kaikilla yli jäävillä valkuaisilla tekisi.:)

      Poista
    2. Valkuaisista voi tehdä marenkeja!

      Poista
    3. Marenki on yksi hyvä vaihtoehto, ja välillä ylimääräiset valkuaiset siihen meneekin. Aina ei vain viitsisi tehdä makeaa...

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-