Sivut

torstai 27. syyskuuta 2012

Sitruunainen päärynämarmeladi


Päärynähillon lisäksi ensimmäiset omat päärynät riittivät myös marmeladin tekoon. Päärynät jätin marmeladiin kuutioiksi, ja näin värikin säilyi ihan nätin keltaisena.


Sitruunainen päärynämarmeladi

600 g kuorittuja päärynäkuutioita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl kuivaa päärynäsiideriä
2 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
1/2 - 1 tl vaniljauutetta

Mittaa päärynäkuutiot kattilaan. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, sekä päärynäsiideri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri. Kiehauta ja keitä 2 - 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon vaniljauute. Jäähdytä marmeladia noin 15 minuutin ajan välillä sekoittaen. Purkita marmeladi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä marmeladi viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-