Sivut

lauantai 22. syyskuuta 2012

Paneroidut kalkkunaleikkeet rosèpippurikastikkeella


Tästä ruoasta meillä pidetään paljon. Panerointi pitää lihan mehevänä, ja kaikkihan yleensä paneroituna hyvältä maistuukin. Rosépippuria keittiössämme käytetään harvoin, mutta tähän kastikkeeseen kalkkunan kanssa se sopii hyvin.

Paneroidut kalkkunaleikkeet rosèpippurikastikkeella

Leikkeet:
4 kalkkunan ohutleikettä
1 dl perunajauhoja
1 tl suolaa
ripaus valkopippurijauhetta
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja

Yhdistä perunajauhot, suola ja valkopippurijauhe kulhossa. Vatkaa muna kevyesti toisessa kulhossa. Kasta leikkeet molemmin puolin ensin perunajauhoseokseen, sitten kanamunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Kypsennä pannulla kauniin ruskeiksi.

Kastike:
2 dl kanalientä
3/4 rkl perunajauhoja
1/2 dl kermaa
1/2 rkl soijakastiketta
1/4 tl rosèpippuria

Kiehauta kanaliemi. Sekoita perunajauhot kermaan ja kaada seos ohuena nauhana sekoittaen liemen joukkoon. Lisää mausteet ja anna kastikkeen kiehahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-