Sivut

lauantai 22. syyskuuta 2012

Omenaiset kookos-toscapullat


Nämä mehevät pullat saivat täytteekseen omatekoista omenahilloa ja vielä kruunukseen kookoshiutaleista valmistetun toscakuorrutuksen. Omenat ja kookos sopivat hyvin yhteen.

Omenaiset kookos-toscapullat

n. 12 pullaa
Taikina:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita tai margariinia

Väliin:
2 - 3 dl omenahilloa tai -marmeladia
Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
100 g kookoshiutaleita

Liuota hiiva, sokeri, suola ja kardemumma kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot vähän kerrallaan hyvin vaivaten ja lopuksi rasva. Taikina on valmis, kun se on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä pitkulaiseksi levyksi. Levitä pinnalle ohuelti omenahilloa. Kääri levy rullalle leveyssuunnassa. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne uunipellille paperisiin pullavuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kohota liinan alla 15 minuuttia. Paista pullia ensin 225 asteessa uunin keskitasolla 5 minuuttia. Tällä välin tee kuorrute. Kiehauta kuorruteaineet kattilassa hämmennellen. Ota puolikypsät pullat uunista ja levitä kuorrute pullien päälle. Jatka paistamista vielä 5 - 7 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-