Sivut

perjantai 14. syyskuuta 2012

Luumu- tai kriikunahillo


Osan luumu- ja kriikunasadosta keittelen yleensä hilloksi. Hillo on hieman kirpeähköä, mutta se sopii kuitenkin mainiosti niin makeisiin leivonnaisiin kuin suolaisen seuraksikin. Hilloa kannattaa kokeilla vaikkapa juustojen kanssa.


Luumu- tai kriikunahillo

2 kg luumuja tai kriikunoita
1/2 dl vettä
1 kg hillosokeria

Laita luumut tai kriikunat ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes hedelmät pehmenevät ja soseutuvat. Painele seos siivilän läpi, jolloin luumujen tai kriikunoiden kivet jäävät siivilään ja seoksesta tulee tasaisen sileää. Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä hilloa miedolla lämmöllä n. 15 - 30 minuuttia. Kuori pois hilloon mahdollisesti muodostuva vaahto. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-