Osan luumu- ja kriikunasadosta keittelen yleensä hilloksi. Hillo on hieman kirpeähköä, mutta se sopii kuitenkin mainiosti niin makeisiin leivonnaisiin kuin suolaisen seuraksikin. Hilloa kannattaa kokeilla vaikkapa juustojen kanssa.
Luumu- tai kriikunahillo
2 kg luumuja tai kriikunoita
1/2 dl vettä
1 kg hillosokeria
Laita luumut tai kriikunat ja vesi kattilaan. Keitä,
kunnes hedelmät pehmenevät ja soseutuvat. Painele seos siivilän läpi,
jolloin luumujen tai kriikunoiden kivet jäävät siivilään ja seoksesta tulee tasaisen
sileää. Kaada seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoon hillosokeri ja
keitä hilloa miedolla lämmöllä n. 15 - 30 minuuttia. Kuori pois hilloon
mahdollisesti muodostuva vaahto. Purkita hillo puhtaisiin
lasipurkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-