Sivut

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lingonberry Curd eli puolukkatahna


Puolukastakin saa kauniin väristä curdia eli tahnaa, jota voi käyttää esim. täytekakuissa, kääretortuissa, pikkuleipien välissä, paahtoleivällä jne. Tahna maistuu paremmalle, kun sen antaa päivän pari maustua rauhassa. Kovin makeaa tahnasta ei tällä sokerimäärällä tule, joten sokerin määrää kannattaa lisätä, jos omaan makuun tuntuu makeus liian vähäiseltä.

Lingonberry Curd eli puolukkatahna

1 dl puolukkasurvosta
2 keltuaista
1/2 dl hillosokeria
ripaus kardemummaa
150 g voita

Sekoita kattilassa puolukkasurvos, keltuaiset ja kardemumma. Sekoita joukkoon sokeri vatkaten seosta koko ajan. Keitä minuutti ja nosta kattila liedeltä. Kuutioi joukkoon voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.

4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-