Puolukastakin saa kauniin väristä curdia eli tahnaa, jota voi käyttää esim. täytekakuissa, kääretortuissa, pikkuleipien välissä, paahtoleivällä jne. Tahna maistuu paremmalle, kun sen antaa päivän pari maustua rauhassa. Kovin makeaa tahnasta ei tällä sokerimäärällä tule, joten sokerin määrää kannattaa lisätä, jos omaan makuun tuntuu makeus liian vähäiseltä.
Lingonberry Curd eli puolukkatahna
1 dl puolukkasurvosta
2 keltuaista
1/2 dl hillosokeria
ripaus kardemummaa
150 g voita
Sekoita kattilassa puolukkasurvos,
keltuaiset ja kardemumma. Sekoita joukkoon sokeri vatkaten seosta koko
ajan. Keitä minuutti ja nosta kattila liedeltä. Kuutioi joukkoon voi ja
sekoita, kunnes se on sulanut. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.
Ihana väri!
VastaaPoistaNättiä on.:)
PoistaOnpas herkullisen ja suloisen näköistä. Ja varmasti myös makuista, nam!
VastaaPoistaKivan väristä ja makuista on.:)
Poista