Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2012

Graavisärki


Särjet meillä on aina käytetty kalamurekepihveihin tai sitten heitetty ketuille. Moni kuitenkin kehuu graavattua särkeä, jota ei kuulemma graavisiiasta helposti erota. Niinpä kokeeksi graavasin verkoilta tulleen särjen. Totta! Graavisärki ei pahemmin häviä siialle. Vastedes ketut taitavat jäädä vallan ilman...

Graavisärki

nahallisia särkifileitä
merisuolaa
hienoa sokeria
valkopippuria
tilliä

Ripottele fileiden päälle merisuolaa, valkopippuria sekä pieni ripaus sokeria. Lisää reilusti hienonnettua tilliä. Laita fileet vastakkain nahkapuoli ulospäin. Peitä astia tuorekelmulla ja laita fileiden päälle kevyt paino. Anna graavaantua yön yli. Pyyhi seuraavana päivänä fileistä mausteet pois ja leikkaa fileistä ohuita siivuja. Ennen tarjoilua graavisärki kannattaa käyttää pakastimessa! 24 tuntia -18 asteessa pitäisi riittää tappamaan kalassa mahdollisesti olevat loiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-