Silakoista on tullut tehtyä viime aikoina vain uunissa tomaatti- ja currysilakoita, nyt teki pitkästä aikaa mieli paistaa silakat. Ja Oopperakellarin silakat on siihen tarkoitukseen hyvä resepti. Näistäkin silakoista on monenlaista variaatiota. Itse tein nyt tällä kertaa tähän tapaan, ja hyvää oli perunamuusin kera.
Oopperakellarin silakat
500 g silakkafileitä
n. 2 dl kermaa
2 keltuaista
2 rkl Dijon -sinappia
n. 1 1/2 dl ruisjauhoja
suolaa
Paistamiseen:
voita
Sekoita keskenään kerma, keltuaiset ja
sinappi. Laita silakkafileet liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi.
Kääntele fileitä aina välillä. Sekoita ruisjauhoihin suola. Valuta
fileet ja käännä kalan muotoon. Pyörittele silakat jauhoissa ja paista
pannulla voissa molemmin puolin rapeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-