Kotona tehtiin kesäisin aina itse viiliä. Ja onnistuu viilin teko edelleenkin nykyisistä maitotuotteista. Omat viilini teen kevytviilistä ja täysmaidosta, mutta viilin tekoon voi oman maun mukaan käyttää myös joko rasvattomampia tuotteita tai sitten rasvaisempia. Itse tykkään syödä viilini sokeriripauksen kera. Muscovado-sokerin kanssakin olen välillä viiliä syönyt, ja se antaakin mukavan lakritsimaisen lisämaun.
Viili
(1 annos)
reilu teelusikallinen kaupan viiliä
n. 2 dl maitoa
Lusikoi tarjoiluastioiden pohjalle nokareet
viiliä. Kaada päälle maitoa ja sekoita viilin kanssa sekaisin. Peitä
astiat esim. leivinpaperilla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään päiväksi
tai yön yli. Kun viili on sopivasti hyytynyt, nosta astiat jääkaappiin
viilenemään. Huom.! Jos ilmassa on ukkosta, viilin teko ei onnistu.
Muista myös jättää viilistä taas siemen uuteen viiliin.
Kiitos tästä! Olenkin muistellut, että viilin tekeminen itse on naurettavan helppoa, en vain ole saanut aikaan selvittää, miten se nyt taas olikaan. Ei siis muuta kuin kokeilemaan :)
VastaaPoistaViilin tekeminen on helppo juttu. Ei tässä varmaan kauheasti mitään säästöä tule kaupan viiliin nähden, mutta hauskaa oman viilin tekeminen on. Ei muuta kuin viilit tekeytymään!:)
Poista