Tuoreita viikunoita voisi useamminkin käyttää, jos vain niitä olisi paremmin ja edullisemmin saatavilla. Kuivattujen viikunoiden makeuteen tottuneena, tuoreet viikunat yllättävät raikkaudellaan ja mehukkuudellaan. Kakun täyte maistui mukavasti sitrushedelmille. Sokeria ei täytteessä paljon ollut, sillä punaviinikinuski antoi tarvittavaa makeutta. Punaviini antoi kinuskikastikkeelle värin lisäksi myös kivan säväyksen.
Appelsiintuorejuustokakku tuoreiden viikunoiden & punaviinikinuskin kera
Pohja:
400 g Digestive-keksejä
130 g voita
Täyte:
4 dl kuohukermaa
400 g Viola Appelsiini -tuorejuustoa
4 liivatelehteä
n. 1/2 dl sitruunamehua
n. 1 dl maitoa
tomusokeria oman maun mukaan
Koristeluun:
tuoreita viikunoita
sitruunamelissan lehtiä
Tarjoiluun punaviinikinuski:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl punaviiniä
1 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon
sulatettu voi. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tiukkaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita
joukkoon tuorejuusto. Kiehauta sitruunamehu ja liuota joukkoon
yksitellen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Kaada
liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan
sekoittaen. Lisää joukkoon maitoa, jotta täyte hieman notkistuu. Makeuta
täyte oman maun mukaan tomusokerilla. Kaada seos vuokaan keksipohjan
päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa. Irrota hyytynyt
kakku varovasti vuoasta. Koristele kakku lohkoiksi leikatuilla
viikunoilla sekä sitruunamelissan lehdillä. Mittaa punaviinikinuskin
ainekset laakeaan kattilaan. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä välillä
sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-