tiistai 29. maaliskuuta 2016

Limoncello-pannacotta


Pääsipä viime postauksesta taas kulumaan aikaa. Viikot menevät niin nopeasti. Vähän inspiraation puutekin on vaivannut, ja sitten vielä tietokone sekosi jostain päivityksestä, ja sen kuntoon saamisessa on ollut paljon työtä. Jos nyt kuitenkin koittaisi vähän katkaista tätä hiljaiseloa, ja laitetaan nyt ensin vaikka jakoon pääsiäisen jälkiruokaresepti.

Erilaiset pannacottat ovat yksiä jälkiruokasuosikkejani. Pannacotta on helppo ja nopea valmistaa, ja sen voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi. Ja kukapa voisi vastustaa kermaisen täyteläistä herkkua? Pääsiäisenä maustoin pannacottan Limoncello-liköörillä ja pääsin vihdoin eroon pullon jämistä. Sitruunainen likööri antoi hienon maun pannacottalle, ja sopi hyvin keväisen juhlan jälkiruoaksi.

Limoncello-pannacotta
(6 - 8 annosta)

2 1/2 dl kuohukermaa
2 1/2 dl täysmaitoa
1/2 dl sokeria
1/2 dl Limoncello-likööriä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, maito, sokeri ja likööri. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja liuota liivatelehdet joukkoon yksitellen. Kaada seos annosmaljoihin ja jäähdytä. Anna hyytyä viileässä. Tarjoile pannacottat esim. marjojen, hedelmien tai marja-/hedelmäsoseiden kanssa.

3 kommenttia:

  1. Jos tuon sokerin vaihtaa Multi hyytelösokeriin (annostus purkissa) niin voi jättää liivatteen pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Multi hyytelösokerilla onnistuu myös pannacottat. Välillä käytän Multia, välillä liivatteita. Vähän senkin mukaan kumpaa kotoa löytyy.:)

      Poista
  2. Raikkaan keväiset jälkkärit! :) Minun piti viimeksi leipoa Limoncellosta kakku, mutta joku oli tyhjentänyt minulle leivontaan varatun pullon, enkä ole jaksanut ostaa uutta...:D Minäkin olen tykästynyt tuohon hyytelösokeri Multiin, pitäisikin tehdä taas ihanaa pannacottaa.♥

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-