torstai 1. lokakuuta 2015

Lakritsikiisseli


Jatketaan kiisselireseptillä, koska nyt on iskenyt joku kiisselikausi, ja varsinkin maitopohjaisiin kiisseleihin on iskenyt himo. Yhtenä päivänä kokeilin, miten lakritsijauhe sopii kiisselin maustajaksi, ja hyvän makuista siitä tulikin. Jälkiruoat kruunasi vielä kermavaahto ja lakritsin makuisia strösseleitäkin kaapista löytyi annoksia koristamaan. Kiisselit ovat niin nopeita ja helppoja valmistaa, että melkein joka päivä ehtii jälkiruokaakin tehdä, jos vain viitsii ja mieli tekee jotain hyvää aterian päätteeksi.

Lakritsikiisseli
(4 annosta)

6 dl täysmaitoa
1 - 2 rkl lakritsijauhetta
4 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 dl sokeria

Lisäksi:
kermavaahtoa
lakritsiströsseleitä

Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelysjauho ja sokeri. Lisää joukkoon lakritsijauhetta sen verran, kuinka lakritsaisen makuista kiisselistä haluat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes pinta pulpahtaa ja kiisseli sakenee. Ota kattila liedeltä ja jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Anna jäähtyä ja säilytä annokset jääkaapissa. Koristele annokset kermavaahdolla ja lakritsiströsseleillä tarjolle laitettaessa.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä.Toin Suomesta pussin lakujauhetta ja olenkin miettinyt mihin sitä käyttäisin.

    VastaaPoista
  2. Jotkut on ehkä sitä mieltä, että kiisselit on vähän menneen talven lumia, mutta minä olen kyllä eri mieltä. Kiisselit on hyviä ja meilläkin tehdään niitä toisinaan jälkiruoaksi. Tai marjakiisseleitä tulee kyllä syötyä ihan välipalanakin.:) Muistin juuri karpalokiisselin ohjeen täältä blogistasi, sitä voisikin kokeilla nyt syksyllä.:)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköiset maljat! Itselläni onkin lakritsijauhetta, jolle olen yrittänyt keksiä käyttöä. Otankin ohjeen samantein talteen, kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Tämä menee kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-