keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Appelsiinivohvelit & karamellisoidut nektariinit


On mennyt tämä bloggaaminen vähän vaikeaksi, kun viime päivät selkä on ollut siinä kunnossa, ettei varsinkaan tietokoneella istumisesta tule mitään. Nyt koitan tämän postauksen saada aikaiseksi lähes seisovassa asennossa, koska kuvat ja resepti ovat jo jonkin aikaa odotelleet blogiin pääsyä. Toivottavasti selkä tästä pian tokenee, niin saisi blogiinkin taas vähän lisää eloa.


Tefalilta kysyttiin, haluaisinko testata uutta Snack Collection -laitetta, ja kyllähän se kiinnosti. Kyseessä on siis laite, jolla voi paistaa mm. vohveleita, donitseja, pancakeseja, toasteja, panineja jne. Kaiken kaikkiaan laitteeseen saa 12 erilaista vaihdettavaa keittolevyä. Irrotettavat keittolevyt voi pestä ihan tiskikoneessa, joten laitteen pitäminen puhtaana on tosi helppoa. Vohveliraudoissa, voileipägrilleissä ja muissa vastaavissa onkin aina ollut yhtenä ongelmana laitteen puhtaana pito. Laitteet on voinut puhdistaa ainoastaan pyyhkimällä. Tefal Snack Collection säästää myös tilaa, kun enää ei tarvita montaa eri laitetta, vaan samalla laitteella voi vaihdettavien keittolevyjen avulla tehdä vaikka mitä. Testikoneen mukana sain viisi omavalintaista keittolevyä. Ihan ensimmäiseksi paistelin Snack Collectionilla vohveleita. Vohvelit maustoin appelsiinilla ja lisukkeeksi karamellisoin nektariineja ja pakastimesta otettiin vielä mustikoitakin vohvelien päälle. Meiltä ainakin joutaa tämän laitteen myötä kaikki vanhat raudat keittiön kaapista pois. Hyvin paistui vohvelit ja seuraavaksi kiinnostaakin kokeilla millaisia donitseja Snack Collectionilla saa.


Appelsiinivohvelit & karamellisoidut nektariinit

Appelsiinivohvelit:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
4 dl maitoa
3 kananmunaa
20 g sulatettua voita

Karamellisoidut nektariinit:
4 nektariinia
2 rkl voita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl kookossokeria

Sekoita vohvelitaikinan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. Kuumenna vohvelipannua ja voitele keittolevyt kevyesti. Kaada taikinaa pannuun ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes vohvelit ovat kullanruskeita ja rapeita. Halkaise nektariinit, poista kivet, ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon hunaja ja kookossokeri. Paista hetken aikaa, kunnes seos karamellisoituu. Lisää pannulle nektariinilohkot ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoile karamellisoidut nektariinit juuri paistettujen appelsiinivohveleiden kera.


Yhteistyössä: Tefal

8 kommenttia:

  1. Onpas kiva laite:) Mulla on Tefalin vanha vohveli/toastrauta pölyttymässä jossain hyllyllä,mutta tuohan laite on kiva kun siihen saa liitettyä noin monta osaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi näppärä on noiden vaihdettavien ja konepestävien keittolevyjen ansiosta.:) Pari rautaa meiltäkin kaapista löytyy. Aika harvoin tulee esille otettua, vaikka kaikkea hyvää niillä saakin tehtyä. Uskoisin, että tätä tulee nyt enemmänkin käytettyä.:)

      Poista
  2. Vohveliarauta löytyy ja suht usein käytettykin. Joku muukin rauta on jossain kaapin pohjalla, mut olen taitanut paketin avata tasan kerran,sen koomin en ole kaivannut. Joten mielenkiinnolla luen vaan vohveli ja nektariini reseptiä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit on aina hyviä, ja paistaminen raudalla helppoa.:) Täytyisi olla paljon pöytätilaa keittiössä, että saisi kaikki laitteet esille. Sitten tulisi enemmän kaikkea käytettyäkin.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nautittua tuli. Kiitos!:) Syytä olisi selkä saada parempaan kuntoon pian. Vähän on jo onneksi helpottanutkin, mutta tosi varuillaan saa vielä olla, kun tuntuu helposti pahenevan uudelleen.

      Poista
  4. Onpa inhottavaa, että olet saanut selkäkivun riesaksi, toivottavasti pian helpottaisi! Ihanan näköisiä vohveleita olet tehnyt. Hyvä että edes lautasella on kesäistä, juhannussäästä ei voi sanoa samaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha vaiva, joka aina välillä kiusaa. Jokunen tuskainen päivä ja yö tuli vietettyä, nyt on jo parempi, mutta edelleen selkää saa varoa. Vohvelit on ihania. Tuli taas viikonloppuna tehtyä, kun valmistuvatkin niin nopeasti.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-