tiistai 7. huhtikuuta 2015

Feta-granaattiomenakuskus


Pääsiäinen on juhlittu, ja tulihan siinä pitkän viikonlopun aikana syötyä monenlaista. Pitkäperjantain ateriasta ei ole sen kummemmin blogattavaa, koska silloin ei pöydässä ollut mitään uutta. Syötiin mm. valkosipuliperunoita, lohiperhosia sekä paahdettuja ruusukaaleja. Ruokaa oli sen verran runsaasti, ettei lauantaina tarvinnut kokata ollenkaan, vaan syötiin perjantain ruoat loppuun. Sunnuntaiksi tein sitten uuden useamman ruokalajin aterian ja vanhojen tuttujen ruokien rinnalla oli myös jotakin uutta. Nyhtölampaan seuraksi tein kuskussalaatin, johon laitoin granaattiomenaa, fetajuustoa sekä minttua. Salaatti oli raikkaan makuinen, ja granaattiomenan siemenet antoivat hyvän purutuntuman. Lisäksi pöydässä oli vielä tsatsikia lampaalle, uunissa paahdettua vihreää parsaa, avokadolla täytettyjä munia sekä coleslawta varhaiskaalista. Ja tietenkin aterian päätteeksi oli vielä jälkiruokaakin, jonka resepti on sitten tulossa tänne seuraavaksi.

Feta-granaattiomenakuskus

4 dl täysjyväkuskusia
4 dl kasvislientä
1 sitruunan mehu
6 rkl oliiviöljyä
1 granaattiomena
200 g fetajuustoa
tuoretta minttua oman maun mukaan
suolaa
mustapippuria myllystä

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon kuskus. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia. Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu sekä oliiviöljy. Anna kuskusin jäähtyä. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää kuskusin joukkoon. Murenna joukkoon fetajuusto sekä hienonnettua minttua oman maun mukaan. Tarkista suola ja mausta salaatti mustapippurilla.


4 kommenttia:

  1. Täydellinen kombo! Tämä menee takuuvarmana kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti joukkoon voisi lisäillä vielä kaikenlaista muutakin ainesta, mutta halusin nyt pitää kuskusin simppelinä, kun kuitenkin seurana oli nyhtölammasta ja tsatsikia. Hyvää ja raikasta näinkin, ja granaattiomena antaa myös kivaa hapokkuutta.:)

      Poista
  2. Katselin jo Instassa, että kyllä oltaisiin taas miehen kanssa mielellämme istuttu pöydässänne syömässä noita pääsiäisen ruokia. Sehän kertoo vain siitä että meillä on hyvin samanlainen maku.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tuli tästä ateriasta nautittua vähän liikaakin, loppupäivän oli pikkaisen ähky olo.;) Vähän ensin pelkäsin, että mies kaipailisi pöytään vielä perunaakin jossain muodossa, mutta ei sentään. Näinkin kelpasi, vaikka nyhtölammas ja parsat olivat ainoat lämpimät ruoat.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-