keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mansikka-raparperikiisseli & basilikavaahto


Mansikkasato alkaa vedellä viimeisiään, mutta sain eilen sentään vielä pari litraa mansikoita poimittua. Jokunen mansikka jäi vielä kypsymään. Niitä voi sitten ohi mennessä maistella, jos ei linnut ole ehtineet ensin. Otin jo suojaverkonkin mansikoiden päältä pois. Pari raparperin varttakin toin mansikoiden mukana ja keitin iltapalaksi kiisseliä. Kermavaahtonokare kruunaa aina kiisselit, eikä tälläkään kertaa kiisseliä ilman kermavaahtoa syöty. Kermavaahdon maustoin tuoreella basilikalla. Minttukin olisi sopinut hyvin, mutta sisällä oli valmiiksi tuotuna basilikan oksia, joten käytin niitä. Basilikakin sopii mansikalle ja makeaan.

Mansikka-raparperikiisseli & basilikavaahto

Kiisseli:
4 dl raparperikuutioita
6 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
tilkka kylmää vettä
5 dl mansikoita

Basilikavaahto:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
oman maun mukaan tomusokeria
oman maun mukaan hienonnettua tuoretta basilikaa

Mittaa kattilaan kuoritut raparperikuutiot, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperi pehmenee. Nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Nosta kattila pois ja lisää joukkoon mansikat kokonaisina tai sopiviksi lohkottuina. Anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Makeuta vaahto tomusokerilla ja lisää joukkoon hienonnettua basilikaa. Tarjoile vaahtoa jäähtyneen kiisselin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tuo basilikavaahto kiisselin kanssa on ihan piste i:n päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää yrittää käyttää kaikki omassa maassa olevat yrtit nyt hyväksi. Kyllä ne hyvin kermavaahtoonkin uppoavat.:)

      Poista
  2. Kenties ihaninta kiisseliä on tämä.:) Ja bsilikavaahto vielä lisäksi, sopii varmaan täydellisesti kiisselin kylkeen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On yksi parhaimmista, vaikka minulla taitaa tuosta vielä ajaa karpalo ja punaherukka ohi.:) Hyvin meni basilika vaahdossa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-