tiistai 27. toukokuuta 2014

Rhubarb Curd Ice Cream eli raparperitahnajäätelö


Nyt en raparperitahnaa käyttänyt mihinkään leivonnaiseen, vaan kovilla helteillä teki mieli jäätelöä. Samettisen pehmeän kermajäätelömassan joukkoon sekoittelin tahnan herkullisiksi raidoiksi. Koska raparperin kanssa usein käytetään mausteena kanelia, ripsautin sitäkin jäätelömassaa maustamaan. Kaneli antoikin jäätelölle tosi ihanan maun. Käyttämällä glukoosisiirappia, jäätelö onnistuu hyvin myös ilman jäätelökonetta. Glukoosisiirapin ansiosta jäätelöön tulee hyvä koostumus. Helteet menivät jo ohi, mutta jäätelö maistuu edelleen.

Rhubarb Curd Ice Cream eli raparperitahnajäätelö

4 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
4 kananmunaa
1 tl kanelia
koko annos rhubarb curdia eli raparperitahnaa
(maun mukaan tomusokeria, jos tarvetta)

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa glukoosisiirappi ja kananmunat vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja sekoita joukkoon kaneli. Makeuta tarvittaessa lisää tomusokerilla. Sekoita  raparperitahna varovasti massan joukkoon niin, ettei se sekoitu kokonaan jäätelömassan joukkoon, vaan jää jäätelöön tahnaraidoiksi. Kaada jäätelömassa pakasterasiaan ja laita rasia pakastimeen. Anna jäätelön olla pakastimessa yön yli. Voit sekoittaa massaa muutaman kerran jäätymisen aikana, jolloin jäätelön rakenne paranee.


16 kommenttia:

  1. oooooh - tuo ei voi olla muuta kuin jumalaista :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kivan makuista on. Tässä juuri kahvin kanssa söin annoksen.:)

      Poista
  2. Tartteekin sitten laittaa tupla-annos sitä raparperitahnaa, jos aikoo tehdä myös jätskiä. Tosi herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti vaan kunnon annos, että riittää kaikkeen.;) Hyvää tuli jätskistä.:)

      Poista
  3. Ihanan kuulloista ja näköistä :) Raparperi ja jäätelö tosiaan kuuluvat kesään. Harmi, että helteet menivät, mutta onneksi jäätelöstä voi nauttia muutenkin :) Itsekin tein paljon erilaisia versioita, ja tekisi mieli vieläkin jatkaa testailuja. Käytin usein kerma+kondensoitu maito yhdistelmää. Millainen tämän jäätelön koostumuksesta mahtaa tulla, jos sitä ei sekoita lainkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kesä on ihanaa aikaa, kun on niin paljon kaikkea tuoretta hyvää tarjolla. Oli jo liiankin kovat helteet minun makuuni, mutta ei tämän hetkinenkään ilma kiva ole. Tosi kylmää, kova tuuli ja välillä sataa vettä. Mutta ei se onneksi jäätelön syöntiä haittaa.;) Minulla on vasta kokeilulistalla nuo jäätelöt, missä on käytetty kondensoitua maitoa, mutta testata aion. Kondensoitu maito on aika monipuolista. En usko, että tässä jäätelön koostumus kovinkaan paljon kärsii, jos ei välillä sekoittele. Sekoitus pikkaisen kuohkeuttaa ja ilmavoittaa.

      Poista
  4. Oioioi, kuinka hyvän näköistä, nami ♥ Kauniisti kuvattukin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Todella hyvää jätskiä. Onneksi tuli tehtyä aika reilu satsi.:)

      Poista
  5. Eihän tämä reseptien kokeilu lopu ikinä! :D Tein tuota raparperitahnaa viikonloppuna ohjeellasi ja se oli aivan ihanan makuista. Tänään koitin tehdä sitä taas, mutta tripalana että saan kakun väliin ja naapuriin maistiaiseksi mutta kyllä niin vastusti niin vastusti taas että!
    Eka satsi paloi pohjaan, toinen satsi meni ok siihen saakka kun huomasin että munat on loppu! Sitten se jämähtikin kattilaan odotellessa ja oli sellaista raparperi"toffeeta" koostumukseltaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei loppua näy. Blogikierroksia kun tekee, niin aina kokeilulista pitenee.:D Noiden kananmunaa sisältävien keitosten kanssa saa olla aika tarkkana ja nopeana, että saa liedeltä ajoissa pois. Raparperitoffee tosin ei kuulosta ollenkaan pahalta.;)

      Poista
  6. voin kuvitella että tämä on ihanaa =P

    VastaaPoista
  7. Vaikka oma blogi onkin ollut tauolla, ja blogikierroksiakaan en ole muiden blogeissa jaksanut tehdä, olen silti täällä käynyt katsomassa päivitykset melkein joka päivä puhelimella. Tätäkin kuvaa ihailen jo ties monettako kertaa. Ensimmäisen kerran tämän nähdessäni taisin todeta yksikseni ääneen että "vau", niin ihanalta ja täydelliseltä tämä jäätelö ja koko jälkiruoka-annos kuulostaa & näyttää! Minähän olen aivan hulluna raparperiin ja tuo tahna on aivan kuin minua varten tehty!:) Voipa olla, että minäkin teen pian jäätelöä, vaikka en olekaan aikaisemmin tehnyt!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajan puutteen vuoksi ei itsekään ole paljon nyt ehtinyt blogeissa kiertämään, ja päivitystahtikin vain hidastuu omassa. Ja tämä kommentteihin vastaaminen.;) Tästä tuli ihanaa jäätelöä. Raparperi on tosi kiva aines. Kaikenlaista siitäkin saa tehtyä.:) Jäätelön teko on ihan helppoa, ja varsinkin nyt, kun saa tuota glukoosisiirappia.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-