perjantai 3. toukokuuta 2013

Siikacheviche-leivät


Viimeisen talviverkoilta tulleen siian säästin chevichen eli limen tai sitruunan mehulla raakakypsennetyn kalan raaka-aineeksi. Koska siika oli järvessä kasvanutta, pakastin fileet ensin. Vapuksi otin fileet sulamaan, ja vappupäivä aloitettiin syömällä raikkaan sitruunaisia siikacheviche-leipiä.

Siikacheviche-leivät

400 - 500 g nahatonta ja ruodotonta siikafilettä
1 punainen chili
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 keltainen paprika
1 ruukku tuoretta korianteria
1 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
1 - 2 tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Tarjoiluun:
hyvää ruisleipää
isoja kapriksia
korianterin lehtiä

Leikkaa siika pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori punasipuli ja hienonna pieneksi silpuksi. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään ja hienonna joukkoon korianteri. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, suola. sokeri ja mustapippuri. Kaada seos tasaisesti chevichen joukkoon. Anna maustua ja kypsyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia tai yön yli. Sekoita muutaman kerran maustumisen aikana. Tarjoa siikacheviche ruisleivän kanssa.

8 kommenttia:

  1. Ceviche on ihanaa:) Parasta olen saanut Perussa,jossa kävin joka päivä syömässä sitä pienessä simppelisssä työläisten lounaspaikassa.Voi että oli hyvää:) Itsekin olen sitä usein tehnyt;lohi esim. on siihen tosi hyvä kala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun pitäisi ihan oikeasti tehdä joku ruokakirja. Olet niin monessa eri paikassa syönyt kaikenlaista, ja monen ruoan takana on mielenkiintoinen tarina. Siitä kirjasta tulisi tosi kiinnostava.:) Täytyy joskus kokeilla lohesta. Rasvainen kala saattaa hyvinkin olla parempi chevicheen.:)

      Poista
  2. Kaunis kuva.:) Varmasti raikasta ja hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Raikkaan makuista oli ja leivän päällä tuli kaikki syötyä.:)

      Poista
  3. Varmasti on ihanaa...tykkään tällaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvää, mutta ei nyt kuitenkaan graavia ja pastramia voittanut. Kiva kuitenkin aina kaikkea kokeilla.:)

      Poista
  4. Ceviche on meilläkin listalla, mutta ei mikää suosikki asiakkaiden parissa. ehkä tuo raaka-kypsytys ei toimi ajatustasolla monille. Mulle kyllä uppoo, Jael jo suositteliki lohta joka onkin huippu cevicheen. Oma suosikki on ehdottomasti kuha, vink vink :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni vierastaa myös graavia. Kai se toisilla vain vähän tökkii syödä "raakaa" kalaa.;) Joku kerta voisi kokeilla myös kuhasta. Jos Ahti suo antejaan, kun käydään uistinta vetämässä.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-