maanantai 28. tammikuuta 2013

Karpalo-cupcakes


Tein syntymäpäivilläni kahvin kanssa tarjottavaksi cupcakeseja MaustePörssiltä saamistani muffinssiaineksista. Valmiista jauheseoksesta muffinssit valmistuivat helposti ja nopeasti. Muffinsseista tuli kuohkeita ja pehmeitä, ja tuorejuustokuorrutus teki niistä entistä herkullisempia.

Karpalo-cupcakes

1 ps MaustePörssin Muffins-Mix Naturel -jauhetta
2 dl ruokaöljyä
2 dl vettä
2 dl karpaloita

Kuorrute:
200 g Crème Bonjour Karpalo Tuorejuustoa
50 g voita
3 dl tomusokeria

Koristeluun:
karpaloita

Vatkaa muffinssijauhe ja öljy. Lisää vesi ja sekoita huolella. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon jäiset karpalot ja annostele vuokiin. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Vatkaa sekaisin tuorejuusto sekä pehmennyt voi. Lisää joukkoon vähitellen tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Pursota tai levitä kuorrutus muffinsseille ja koristele tarjolle laitettaessa karpaloilla.

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen cupcake! Tein myös pari viikkoa sitten karpalomuffinseja, mutta ilman kuorutetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Nämäkin muffinssit olisi ilman kuorrutettakin menneet, mutta sattui sopivasti olemaan karpalotuorejuustoa jääkaapissa.:)

      Poista
  2. Syntymäpäiväonnittelut!:) Kauniita ja hempeitä! Karpaloita on kiva käyttää leivonnassa. Minulla on MaustePörssin minttu-suklaa muffins-mix edelleen käyttämättä. Niistä on jo ollut pitkään kuppikakut suunnitteilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kaikki kirpeät marjat on mukavia makeissa leivonnaisissa. Tasoittavat hyvin makeutta. Minttu-suklaa minullakin tuolla vielä odottelee. Meinasin niistäkin tehdä samalla, mutta ajattelin sitten makean riittävän muutenkin, ja jätin myöhemmälle. Ihan käteviä on nuo ainekset. Sitruunamuffinsseja tein joskus aikaa sitten, ja ihan iloisen yllättynyt olen ollut, ettei nuo ole olleet keinotekoisen makuisia, niin kuin nuo valmisjutut välillä pakkaavat olemaan.:)

      Poista
  3. Näyttää aivan ihanalta, maistuisi nyt kahvin kanssa! Tykkään noista tuorejuustokuorrutteista, ei ole liian makeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvin on cupcakesit maistuneet kahvin kanssa. Enää ei ole kuin pari jäljellä iltakahville.:) Tuorejuustokuorrutteet on hyviä. Porkkanakakussakin tuorejuusto on se paras juttu.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-