torstai 29. marraskuuta 2012

Yrttikuorrutettu lohi


Lohta meillä syödään lähes joka viikko, joten sitä tulee valmistettua monin eri tavoin. Kevyt lohiruoka valmistuu kuorruttamalla lohifile yrttisellä seoksella, ja kypsentämällä file uunissa. Yrttikuorrutus antaa lohelle hyvän maun lisäksi mukavaa suutuntumaa.

Yrttikuorrutettu lohi

n. 750 g lohta fileenä
suolaa
1 ps (50 g) pinjansiemeniä
1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl tuoretta basilikaa
1 dl tuoretta persiljaa
3 paahtoleipäpalaa
1 tl kuivattua timjamia
3/4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, basilika, persilja ja paahtoleivät tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi. Mausta timjamilla. Kaada yrttiseos,  vehnäjauhot ja kananmuna omille lautasilleen, riko kananmunan rakenne. Kasta lohipala ensin jauhoihin, sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi yrttikuorrutteeseen. Painele vielä kuorrutetta sormin lohen pinnalle, jotta se pysyy. Laita lohi uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Tämä kyllä maistuisi.Olen itsekin tehnyt joskus yrttikuorrutettua lohta,tosin ilman jauhoja ja leipää.Harmittelen aina sitä että tuore lohi on täällä niin kallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi on aina hyvää. Jauhot ja leipä sitoo tuota yrttikuorrutetta, mutta tietenkin kuorrutteen voi tehdä ilmankin. Tänne tuo lohi tulee niin läheltä, ja sitä on hyvin saatavilla, että se näkyy hinnoissakin. Jossain vaiheessa lohta oli heikosti, ja silloin sitä oli kaupoissa tarjolla vähän ja korkeaan hintaan. Nyt on taas pitkään ollut ihan puoli-ilmaista, joten tämän tästä tulee ostettua ja syötyä.

      Poista
  2. Illalla jo näin tämän ohjeesi.. Kauppareissulta lähti sitten mukaan pinjansiemeniä, tuoretta persiljaa ja basilikaa, tämä ohje mielessäni.. Viikonloppuna sitten kokeilen ja kerron miltä maistui!;) Kiva kokeilla joskus jotain uuttakin ohjetta. Yksi hyvä lohiohje olisi itsellänikin, pitäisi kai julkaista sekin..:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, oikein maistuvaa lohta tuli jälleen ohjeellasi! Eilen tätä söimme porukalla pakastimen sulatusprojektin väliajalla.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohiohjeita ei ole koskaan liikaa. Varsinkin, kun sitä tulee syötyä melkoiseen tahtiin, niin vaihtelua aina kaipaa.:) Kiva, että maistui.:) Pakastimia täytyy koittaa itsekin sulatella lähipäivinä, kun nyt saa pakasteet hyvin ulos siksi aikaa. Ties mitä "aarteita" pohjalta löytyy, ja saa vähän tilaa joululeipomuksille.;)

      Poista
  4. Olen tehnyt yrttikuorutettua lohta, mutta en ole leivittänyt sitä ollenkaan. Yrttimassa vain levittää päälle, ei ollenkaan jauhoja ja kananmunaa. Tulee hyvä silleestikin.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-