maanantai 3. syyskuuta 2012

Kaalipata


Pataruoat alkavat taas maistua, kun syksy etenee ja ilmat viilenee. Kaalipata valmistuu helposti, joskin haudutus vie jonkun verran aikaa. Pata on ravitsevaa ja edullista ruokaa. Kotimaisenkaan kaalin hinta ei päätä huimaa. Kaalipataa kannattaakin kerralla tehdä isompi satsi.

Kaalipata

50 g voita
n. 1 kg kaalia
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
2 dl puuroriisiä
3 dl vettä
400 g jauhelihaa
suolaa
tummaa siirappia
mustapippurirouhetta
tuoretta persiljaa

Suikaloi kaali, kuori ja siivuta porkkanat, kuori ja hienonna sipuli. Sulata padassa tai kattilassa voi ja kuullota kasviksia jonkin aikaa.  Lisää kuullotettujen kasvisten joukkoon vesi ja puuroriisi. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää ja ylimääräinen neste haihtunut. Ruskista jauheliha ja lisää padan joukkoon. Mausta suolalla, siirapilla ja mustapippurirouheella. Hauduta vielä jonkin aikaa. Lisää lopuksi pataan persiljasilppua juuri ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

  1. Meillä syödään kaalia aika usein.. Nytkin sunnuntaina tein ison satsin kaalilaatikkoa, jota syödään tänäänkin ja maku on taatusti vain parantunut eilisestä. Olikin ihanaa, nyt kun oli itse kerännyt puolukat survokseen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ollaan melkeinpä kaalin suurkuluttajia. Paljon tehdään kaalisalaattia ja usein menee myöskin lisukkeena ihan vain paistettuna. Ja tottakai, laatikkoa ja pataa pitää välillä tehdä. Niin, ja keittoakin.:) Puolukkametsään pitäisi kohta mennä, kun alkaa hiljalleen olla kypsiä. Hirvikärpäsiä vain on mahdottomasti parhaassa puolukkapaikassamme.:(

      Poista
  2. Kaaliruoat ovat hyviä ja tuo sinun kaalipata on niin herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  3. Oli vähän surullista jättää vanha blogi... toivottavasti joskus vuodatukseen tulee toiminto jolla saa siirrettyä ohjeet kommentteineen bloggeriin!! Mutta nyt siis muutto on tehty =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Olihan se vähän surullistakin niin monen vuoden jälkeen, ja kun kävijämäärätkin jo oli aikamoisissa lukemissa. Mutta itse olen kuitenkin loppujen lopuksi ollut aika tyytyväinen muutokseen. Uudistus teki ihan hyvää, ja bloggerissa on mukavia toimintoja vuodatukseen nähden. Vaikka kyllä täälläkin omat huonot puolensa on. Jotain bugejakin noissa toiminnoissa on...

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-