maanantai 13. elokuuta 2012

Mustikka-ruisvaahto


Pakastimessa riittää edelleen viime vuotisia marjoja, niinpä tein Myllyn Parhaan ohjeella jälkiruoaksi mustikka-ruisvaahtoa. Vaahto oli täyteläistä ja hyvää vaihtelua rahkalle. Vaahtoa voisi varmasti myös käyttää täytteenä kakuissa tai kääretortuissa.

Mustikka-ruisvaahto

3 dl vettä
3 dl mustikoita
1 dl fariinisokeria
1 dl ruisjauhoja
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähdyttyä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa erikseen vaahdoksi tölkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Kokeile myös puolukoilla tai herukoilla.

6 kommenttia:

  1. Sama täällä, vanhoja mustikoita vielä pakkasessa... joista kyllä osa meni Kuningatar piirakkaan vko loppuna... oli muuten todella hyvää!!!
    Tätä vaahtoa pitää myös kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutta satoakin pitäisi vielä ehtiä pakkaseen poimia, ettei vain pääse loppumaan kesken. Mukava talvella sitten taas jotain leipoa tai tehdä jälkiruokia.:) Kiva, että piirakka maistui.:)

      Poista
  2. Tämä on mahtava ohje, nappaan mukaan!;) Tein jo ruismustikkapuuroa viimevuotisista mustikoista ja voi että kun oli herkkua. Tänään tulikin syötyä mustikkamaitoa viikonlopulla kerätyistä marjoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ohje on. Ruis sopii niin hyvin marjojen kanssa.:) Oi, mustikkamaitoa! Sitä lapsena usein syötiin. Nyt on jo vuosikausia aikaa.

      Poista
  3. Eilen tein ja olikin todella hyvää!! Vaniljavaahto toi mukavasti makua. Helppo ja maistuva jälkkäri/välipala!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain!:) Täyteläistä ja hyvänmakuista. Pitää kyllä tehdä muistakin marjoista.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-