tag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post7617074821107899026..comments2024-03-28T09:14:10.822+02:00Comments on Maistuis varmaan sullekin!: Vaivaamaton pataleipäKatjahttp://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comBlogger70125tag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-85728910093282957472023-06-13T12:21:56.927+03:002023-06-13T12:21:56.927+03:00Tätä on tehty eräitäkin kappaleita ja tehdään vast...Tätä on tehty eräitäkin kappaleita ja tehdään vastaisuudessakin. On niin vaarallisen hyvää kun pitäisi vähentää leivän syöntiä mutta kun tätä tekee se tulee syötyä melkein samantien ja seuraavana päivänäkin on vielä tosi hyvää ja kuoressa huikea maku.. <br />Olen modannut omia jauho sekoituksia vehnä hiivaleipä ja ruis jauhoista ja viime vaivauksen yhteydessä juustoa sekaan ja päälle sesam tms siemeniä kaikki oman maun mukaan vaikka perus moodissakin on parasta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-17022431210715571762021-04-28T08:55:15.894+03:002021-04-28T08:55:15.894+03:00Hei. Kiva kuulla, että löysit täältä hyvän leipävi...Hei. Kiva kuulla, että löysit täältä hyvän leipävinkin. Tämä onkin tosi helppo ja hyvä leipä. Juuri sellainen innostaa leipomaan. Itse leivottu uunituore leipä on ihan parasta.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-91659472835165879252021-04-27T19:01:37.457+03:002021-04-27T19:01:37.457+03:00Hei.
Nyt löytyi todella hyvä leipä resepti.
Viiko...Hei. <br />Nyt löytyi todella hyvä leipä resepti.<br />Viikon sisällä leiponut joka päivä ,vienyt siskolle ja kaverille. Olemme itsekkin saanet syödä tuoretta hyvää leipää. Suosittelen tätä ohjetta. Kiitos Katja ohjeesta jonka olet jakanut . ����Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-90177110140140493262016-02-21T12:57:03.034+02:002016-02-21T12:57:03.034+02:00Kannattaa tehdä. On hyvää leipää ja perusohjetta o...Kannattaa tehdä. On hyvää leipää ja perusohjetta on helppo muokatakin.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-71512429947623406302016-02-19T16:40:44.578+02:002016-02-19T16:40:44.578+02:00En ole vielä tehnyt pitää laittaa nyt happanemaanEn ole vielä tehnyt pitää laittaa nyt happanemaanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-25850162369669926582015-05-24T14:47:50.668+03:002015-05-24T14:47:50.668+03:00Tosi hyvää leipää padassa tulee.:) Jatkossa teen m...Tosi hyvää leipää padassa tulee.:) Jatkossa teen myös noin, koska löysää taikinaa on hankala käsitellä. Pääsee helpolla, kun kulhosta tipauttaa taikinan pataan. Perustaikinaa on helppo muunnella eri aineksin.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-67488907959819155642015-05-23T23:55:40.278+03:002015-05-23T23:55:40.278+03:00Hei! Tää on kyllä paras leipäresepti vaalealle lei...Hei! Tää on kyllä paras leipäresepti vaalealle leivälle, jota oon ikinä kokeillu. Mulla on kaksi kokki-pataa ja ne mahtuvat just yhtä aikaa uuniin, kun eihän yksi pataleipä kauan pöydällä säily :-) Teen samoin kuten joku toinen tuossa edellä kertoi, eli nostelen taikinakulhossa lastalla taikinaa nyytiksi keskelle ja ripottelen vähän jauhoja "kerrosten" väliin. Sormen päälläkään ei siis tarvi taikinaan koskea. Taikina on löysää. Kun on kohonnut sen puolituntisen, niin kaavin lastalla taikinan kuumaan pataan. Hyviin toimii tämä tapa. Olen laittanut 4 dl vehnäjauhoja, 3 dl sämpyläjauhoja, pari rkl pellavarouhetta, 0,5 tl kuivahiivaa, puolitoista tl suolaa ja 3,5 dl vettäAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-6453264577611155042015-03-30T13:19:30.145+03:002015-03-30T13:19:30.145+03:00Kiitos hyvästä vinkistä! Namaste-leipä olikin menn...Kiitos hyvästä vinkistä! Namaste-leipä olikin mennyt minulta ihan ohi. Taidankin ensimmäiseksi kokeilla sämpyläversiona.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-33055832004218058052015-03-30T11:45:58.933+03:002015-03-30T11:45:58.933+03:00Tästä ohjeesta innostuneena tein namaste-leipää pa...Tästä ohjeesta innostuneena tein namaste-leipää padassa. Taikinahan pitäisi lusikoida kasoiksi pellille, mutta minä iskin koko taikinan pataan. Kannattaa kokeilla niinkin! Siinä sama juttu,että taikina jätetään kohoamaan yön yli.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-37964892121540901442015-03-28T18:51:41.662+02:002015-03-28T18:51:41.662+02:00Varmasti onnistuu myös noinkin, kun korvaa osan ve...Varmasti onnistuu myös noinkin, kun korvaa osan vehnäjauhoista muilla jauhoilla. Ja enemmän tulee makuakin. Kaurahiutaleet antaa aina leipiin hyvää koostumusta.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-44285887261812911812015-03-28T08:30:52.738+02:002015-03-28T08:30:52.738+02:00Kiitos ihanasta ohjeesta! Kokeilin muuttamalla ohj...Kiitos ihanasta ohjeesta! Kokeilin muuttamalla ohjetta jauhojen suhteen: 4 dl vehnäjauhoja, 2 dl täysjyväohrajauhoja ja 1 dl kuituisia kaurahiutaleita. Lopputuloksena rapean maukas maalaisleipä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-76446526133091185472015-03-20T10:45:16.328+02:002015-03-20T10:45:16.328+02:00Kokeilen ensi kerralla. Yleensä leivät ja pullat o...Kokeilen ensi kerralla. Yleensä leivät ja pullat onkin parhaimpia silloin, mitä vähemmällä jauhomäärällä onnistuu leipomaan.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-59029351662020921202015-03-20T10:26:26.361+02:002015-03-20T10:26:26.361+02:00Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ainakin leipä pys...Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ainakin leipä pysyy täydellisenä kun ei tarvi puljata ison jauhomäärän takia jotta saisi taikinasta pallon. Voisi luulla että menettää parhaan makunsa/rakenteensa jos liikaa pistää jauhoja sekaan. Mulla ainakin pata pitää taikinan niin kuosissa että tuo muotoiluvaihe on turha. Va voi että kuinka hyvää tulee! Ihanaa aamulla vaan kipata taikina pataan :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-16597900438043484292015-03-17T11:10:18.134+02:002015-03-17T11:10:18.134+02:00Aika löysää tämä taikina onkin ja saa käyttää reil...Aika löysää tämä taikina onkin ja saa käyttää reilusti jauhoja, että saa palloksi. Hienoa, että onnistui noinkin. Pitää itsekin kokeilla noin helppoa konstia.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-87542920635663440302015-03-17T10:42:52.167+02:002015-03-17T10:42:52.167+02:00Mulla kävi tän kanssa niin, että taikina jäi tosi ...Mulla kävi tän kanssa niin, että taikina jäi tosi löysäksi. Ihmettelin että miten ihmeessä tätä nyt miksikään palloksi saisi :D Otin sitten nuolijan ja sillä pyöräytin taikinaa kupin pohjalla että se menisi johonkin muotoon, Kippasin taikinan 5l kokoiseen pataan ja heitin vehnäjauhoja päälle. Onnistui! Että kyllä tuo onnistuu ihan hyvin vaikka ei kaavi pöydälle ja muotoile. Hyvää tulee näinkin :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-28392261509872388322014-08-29T13:57:26.196+03:002014-08-29T13:57:26.196+03:00Toivotaan, että leipä onnistui!:) Välillä itselläk...Toivotaan, että leipä onnistui!:) Välillä itselläkin käy noin, että jokin vaihe unohtuu välistä.;)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-70075684027182005002014-08-29T09:06:05.684+03:002014-08-29T09:06:05.684+03:00Toivottavasti onnistuu, empä enää muistanut siinä ...Toivottavasti onnistuu, empä enää muistanut siinä vaiheessa kun taikinan pyöräytin palloksi että sen ois pitäny vielä puol tuntii levätä kelmun sisällä :/ :D tyrkkäsin sen suoraan uuniin. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-65146994060582973062014-08-23T22:05:22.189+03:002014-08-23T22:05:22.189+03:00Ei tätä tosiaan ihan joka päivä viitsi syödä vehnä...Ei tätä tosiaan ihan joka päivä viitsi syödä vehnäjauhoista tehtynä, mutta herkkuleipänä menee silloin tällöin. En ole kokeillut tehdä muista jauhoista, mutta luulisi, että sämpyläjauhoillakin onnistuu.Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-90257592454139101252014-08-23T19:35:15.215+03:002014-08-23T19:35:15.215+03:00Pataleipää kaikki kehuu on varmasti hyvää mutta mi...Pataleipää kaikki kehuu on varmasti hyvää mutta minua hirvittää kun se on vain valkoista jauhoa ihan kuin olis pullaa. Voiko tätä tehdä sekajauhoista eli ns. sämpyläjauhoistaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-29935760808592006982014-06-21T11:16:46.190+03:002014-06-21T11:16:46.190+03:00Ihmettelen kyllä, jos vaimolle ei uunituoreet leip...Ihmettelen kyllä, jos vaimolle ei uunituoreet leipomukset kelpaisi. Hyvähän se vain on, jos mieskin osaa leipoa ja kokata.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-5284300823884289232014-06-20T23:47:32.085+03:002014-06-20T23:47:32.085+03:00Jos vaimo ei tykkää leipovasta miehestä niin sulla...Jos vaimo ei tykkää leipovasta miehestä niin sulla on väärä vaimo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-60755819619079900702014-06-14T22:42:04.442+03:002014-06-14T22:42:04.442+03:00Juu, on helppoo ja erittäin maistuva :). Hakkaa me...Juu, on helppoo ja erittäin maistuva :). Hakkaa mennen tullen kaupoisssa myytävät ;) Harrastan itsekin kotona leipomista, ja ruuanlaittoo ..vaikka olenkin duunari-mies. Mitä luulette, tykkääkö vaimoni ?? :D..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-89852819555571896782014-05-12T17:42:51.748+03:002014-05-12T17:42:51.748+03:00Kyllä sen sisuksen pitäisi olla ranskanleivän tyyp...Kyllä sen sisuksen pitäisi olla ranskanleivän tyyppistä, pehmeää ja kuohkeaa.Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-91836130425264057822014-05-12T15:46:16.214+03:002014-05-12T15:46:16.214+03:00Tein kerran yhellä toisella ohjeella ja ainakin si...Tein kerran yhellä toisella ohjeella ja ainakin siitä minun leivästä tuli sellaista kumimaista, sisus siis, kuuluuko asiaan vai pitäisikö sen olla koostumukseltaan kuin esim. ranskanleipä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-85896038697419284852014-03-10T14:23:57.623+02:002014-03-10T14:23:57.623+02:00Helppoa on, ja vielä tosi hyvääkin.:) Ruisjauho ei...Helppoa on, ja vielä tosi hyvääkin.:) Ruisjauho ei ole ollenkaan paha lisäys.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.com