tag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post6746201827954480368..comments2024-03-28T09:14:10.822+02:00Comments on Maistuis varmaan sullekin!: Rhubarb Curd eli raparperitahnaKatjahttp://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-15729702550994523142018-06-05T21:21:08.519+03:002018-06-05T21:21:08.519+03:00Miksei olisi? Tuolta ylempää kommenteista näet lis...Miksei olisi? Tuolta ylempää kommenteista näet lisää, kun esim. raparperin määrästä on kyselty ennenkin. Ja joku on testannutkin ja tykännyt.;)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-30384262732648572162018-06-03T09:07:15.940+03:002018-06-03T09:07:15.940+03:00Onko ihan nyt nuo mitat Oikein???Onko ihan nyt nuo mitat Oikein???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-57897988121824363642014-06-26T14:00:27.829+03:002014-06-26T14:00:27.829+03:00Kiva, että tykkäsit raparperitahnasta.:) Vadelmist...Kiva, että tykkäsit raparperitahnasta.:) Vadelmista olenkin curdia tehnyt, ja tulee myös hyvää ja hienon punaista. Omenat onkin hyvä idea. Ei ole tullut mieleen niitä käyttää, mutta varmasti niistäkin saa hyvää tahnaa. Onneksi näyttää tulevan hyvä omenavuosi.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-20895006382000890642014-06-25T21:37:06.531+03:002014-06-25T21:37:06.531+03:00Moikka!
Satuin löytämään blogis tänään, ku aloin ...Moikka! <br />Satuin löytämään blogis tänään, ku aloin etsimään mitä voisin tehdä raparperista, koska sitä meillä on ja paljon! Tein tätä tässä illalla vielä ja tuli kyllä uskomattoman hyvää! Laitoin tahnan purkkiin ja ripottelin pinnalle hiukan kanelia. :) Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla omenoista ja vadelmistakin tehdä tätä! <br />- anna Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-35824300758042993152014-06-25T14:54:09.749+03:002014-06-25T14:54:09.749+03:00En ole kokeillut. Kaikki on aina mennyt niin nopea...En ole kokeillut. Kaikki on aina mennyt niin nopeasti. Jostain kyllä luin, että kestäisi myös pakastamista.Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-90929139688586279042014-06-25T14:23:51.472+03:002014-06-25T14:23:51.472+03:00Hei,
oletko koskaan kokeillut curdin pakastamista...Hei,<br /><br />oletko koskaan kokeillut curdin pakastamista? <br /><br />-päivi-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-15229848525150953992014-06-19T16:33:50.356+03:002014-06-19T16:33:50.356+03:00Tulee kyllä. Tuleehan tahnaan myös kananmuna ja vo...Tulee kyllä. Tuleehan tahnaan myös kananmuna ja voita, ja ne lisäävät tuota tahnan määrää. Nämä tällaiset tahnathan on hyvin makeita. Varmaan isommallakin raparperimäärällä voisi kokeilla, mutta halusin tähän tahnaan miedon pehmeän raparperin maun. Noilla määrillä tahnaa ei tule isoa määrää, vaan juuri tuollainen vajaa purkillinen kuin kuvassa. Tämän raparperitahnan käytin jäätelön maustamiseen. Ohjehan löytyy blogistakin. Tahnat sopivat moneen esim. kääretortun tai täytekakun väliin.Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-85168978063266324682014-06-19T10:42:23.415+03:002014-06-19T10:42:23.415+03:00Hei! Tuleeko tuohon oikeasti vain 1 dl raparperiä?...Hei! Tuleeko tuohon oikeasti vain 1 dl raparperiä? Kun sokeria tulee kuitenkin 1,5dl..? Ja tuleeko tahnaa tällöin n. yksi lasipurkillinen? <br />Mihin tätä muuten kannattaa käyttää? Onko jo kokemusta?<br />Kiitos hyvästä vinkistä, täytyy kyllä kokeilla!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-64197567717687919882014-06-13T11:32:14.022+03:002014-06-13T11:32:14.022+03:00Curdit säilyvät jääkaapissa pari kolme viikkoa. Ka...Curdit säilyvät jääkaapissa pari kolme viikkoa. Kananmuna ja voi ovat tahnoissa ne herkimmin pilaantuvat ainekset. Jos nyt tahnaa tekee, niin juhannuksena on vielä hyvinkin käyttökelpoista.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-89728090871117939802014-06-13T08:51:44.864+03:002014-06-13T08:51:44.864+03:00Osaatko sanoa yhtään että kuinka kauan tämä säilyy...Osaatko sanoa yhtään että kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa...?<br />Sain eilen ison kasan raparperia ja ajattelin jos testaisin tätä ohjetta. Jos vaikka tekisi juhannukseksi jonkun marenkikakun jonka syövereihin tätä saisi laittaa, nam! :)Nanne - Elämää Koivurannassahttps://www.blogger.com/profile/08789427150024649886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-68391390977302205662014-05-27T10:21:00.402+03:002014-05-27T10:21:00.402+03:00Sopisi tosi hyvin charlottaan, ja lisäksi vielä tu...Sopisi tosi hyvin charlottaan, ja lisäksi vielä tuoreita mansikoita. Ai että!:) Kannattaa kokeilla curdien tekemistä. Ihan helppotekoisia ovat ja maku on ihan toinen kuin kaupan valmiissa. Paljon aidompi.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-1928252683931658782014-05-27T10:19:28.311+03:002014-05-27T10:19:28.311+03:00Ihanaa oli ja herkkua tuli myös siitä, mihin tahna...Ihanaa oli ja herkkua tuli myös siitä, mihin tahnan käytin.;)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-66827014716750346662014-05-27T10:18:46.338+03:002014-05-27T10:18:46.338+03:00Kiitos, raparperistakin tuli tosi hyvää curdia.:) ...Kiitos, raparperistakin tuli tosi hyvää curdia.:) Maaperää voi aina parantaa, joten raparperia vain istuttamaan. Onhan sitä ihana hakea omasta pihasta. Raparperi tykkää voimakkaasta maasta ja meillä raparperi on istutettu vanhaan lehtikompostorin pohjaan.;)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-36911133862972908692014-05-25T22:41:25.252+03:002014-05-25T22:41:25.252+03:00varmaan olisi ihanaa,voisin kuvitella tekeväni vai...varmaan olisi ihanaa,voisin kuvitella tekeväni vaikka charlotta tyyppisen kakun tästä tahnasta(joskus keittelin ihan raparperisoseen ja kakku oli tosi herkullinen) vaan enhän minä ole kokeillut edes lemon curdin tekemistä,mutta onneksi sitä saa kaupasta ;Dvilijaanahttp://viltsunruoka.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-72676089156818571472014-05-24T21:31:45.200+03:002014-05-24T21:31:45.200+03:00Oih, kuullostaa ihanalta!Oih, kuullostaa ihanalta!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-39677354690864021342014-05-24T21:03:05.712+03:002014-05-24T21:03:05.712+03:00Ai, mitä herkkua olet trehnyt!! Nam! Minulla ei ol...Ai, mitä herkkua olet trehnyt!! Nam! Minulla ei ole vieläkään raparperia pihassani :/ Kun muutimme tänne, raparperi oli puolimätä ja moni kertoi että maaperämme on huono. Nyt huomasin naapurilla upean ison raparperin, joten kokeilen kuitenkin. Katsotaan minä vuonna saan sitten ensimmäisen satoni :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11572764735583468489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-59783243447123801972014-05-24T13:22:00.894+03:002014-05-24T13:22:00.894+03:00Hyvää tahnaa on. Pehmeämmän makuista kuin sitruuna...Hyvää tahnaa on. Pehmeämmän makuista kuin sitruunasta tehty.:) Minäkin taidan hakea taas muutaman raparperin varren ja teen jotain hyvää.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-77451537136487163322014-05-24T13:20:54.114+03:002014-05-24T13:20:54.114+03:00Kyllä niitä ensimmäisiä raparperin varsia odottele...Kyllä niitä ensimmäisiä raparperin varsia odottelee kieli pitkällä, että pääsee piirakkaa leipomaan.:) Tahnoja voi käyttää tosi moneen tarkoitukseen. Mansikoiden kanssa raparperi sopii hyvin.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-88136152273585447902014-05-24T13:19:35.852+03:002014-05-24T13:19:35.852+03:00Meillä on aika rehevä raparperipuska. Nopeasti kev...Meillä on aika rehevä raparperipuska. Nopeasti keväällä alkaa satoa antamaan. On lämpimällä, aurinkoisella paikalla ja lannoitan sitä aina hyvin.:) Raparperista on moneksi.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-42189468697620371692014-05-24T13:18:18.852+03:002014-05-24T13:18:18.852+03:00Raparperistakin kannattaa tahnaa tehdä.:) Minä mie...Raparperistakin kannattaa tahnaa tehdä.:) Minä mietein myös raparperihyveen tekemistä. Se on myös niin hyvää.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-12345215759874771482014-05-24T13:16:22.457+03:002014-05-24T13:16:22.457+03:00Raparperi on ihana. Siitä saa monenlaista herkkua....Raparperi on ihana. Siitä saa monenlaista herkkua. Kaupoissa onkin jo myös raparperia näkynyt ja aina kannattaa kysellä vaikka tuttavilta, jos ylimääräisiä varsia löytyy. Meillä ainakin on aina vähän ylituotantoa.:) Aina ei kaikki suju niin kuin pitäisi. Koostumus voi pikkaisen olla huonohko liivatteella saostetussa tahnassa. Olisi voinut olla parempi, kun olisi antanut curdin jäädä notkeaksi.;)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-24760357986005279622014-05-24T13:12:56.994+03:002014-05-24T13:12:56.994+03:00Kokeile vaan. Erilaiset curdit on ihania. Ja nimen...Kokeile vaan. Erilaiset curdit on ihania. Ja nimen omaan itse tehtynä.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-79918358776203254162014-05-23T23:00:11.548+03:002014-05-23T23:00:11.548+03:00Kuullostaa tosi herkulliselta tahnalta :D Meilläki...Kuullostaa tosi herkulliselta tahnalta :D Meilläkin leivottiin ensimmäinen raparperijälkkäri viime viikonloppuna ja tänään katselin että puska oli taas kasvanut kivasti, josko saisi piirakan tehtyä viikonloppuna. Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-16341747586551566882014-05-23T21:11:15.900+03:002014-05-23T21:11:15.900+03:00Ihanaa! Raparperi on kyllä mansikoiden rinnalla ko...Ihanaa! Raparperi on kyllä mansikoiden rinnalla koko kesän odotetuin juttu, näin meillä ainakin. Tosi ihanaa varmaan kakun tai kääretortun välissä tai vaikka vaniljajätskin ja tuoreiden mansikoiden kanssa!:)Heidi/Mustikkasuuhttps://www.blogger.com/profile/03431907717494316718noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4142614701145237668.post-90089399783942663102014-05-22T22:28:29.703+03:002014-05-22T22:28:29.703+03:00Voi että oon teille kateellinen. Meidän raparperit...Voi että oon teille kateellinen. Meidän raparperit on aina vaan niin pieniä, ettei niitä raaski poimia. Yksi puska sentään alkaa näyttää lupaavalta, joten ensi viikolla voisi olla pieni mahdollisuus saada raparperikiisseliä :) Tuo tahnakin kuulostaa niin hyvältä, että ehdottomasti täytyy kokeilla!Anuhttps://www.blogger.com/profile/17016075380329983644noreply@blogger.com