torstai 24. lokakuuta 2019

Halloween-juhlat


Meillä ei ole koskaan vietetty Halloweenia. Jos juhlat on haluttu, se on sitten ollut mieluummin kekri eli sadonkorjuujuhla. Pitkään ajattelinkin, ettei meillä koskaan Halloweenia edes tulla viettämään, moista humpuukia, mutta ihmeesti lapsen myötä mieli muuttuu. Koska lasta jo kovin alkoi Halloween kiinnostaa, ja karkkia vai kepponen -kierroksestakin on jo puhunut kuukausia, niin niin vain löysin itseni Halloween-juhliakin järjestämästä. Halloween-ruoat söimme jo vähän etuajassa, koska ajankohta oli töiden kannalta sopivin. Karkkia vai kepponen -kierrokselle lähdetään sitten ajallaan.


Oman sadon kurpitsan säästin varta vasten tänne saakka. Kurpitsasta saa helposti näyttävän koristeen Halloween-pöytään. Koversin kurpitsalle kasvot ja ammoillaan olevan suun, mistä kurpitsa oksensi pastasalaattia alla olevaan salaattikulhoon. Pastasalaatissa oli keitettyä pennepastaa, salamia, minimozzarellapalloja, kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja, kalamataoliiveja ja kastikkeena vihreä pesto, joka antoi salaatille vihertävän värin, niinkuin se olisi vatsan sisältöä.


Tarjolla oli myös hot dogeja, täytettyjä paprikoita sekä kurpitsapannacottaa. Kaupan Halloween-tarjontaa kannattaa myös hyödyntää tarjoiluissa. Kaupasta löytyi meidän pöytään hämähäkin seittiverkon ja lepakon muotoisia perunasnackseja sekä kurpitsan ja haamun muotoisia vaahtokarkkeja. Halloween-valikoimat on laajat nykyään, joten valmista tarjottavaakin löytyy vaikka mitä.


Hot dogit täytettiin teeman mukaisesti tietenkin verisillä sormilla. Terävällä veitsellä nakeista saa sormen näköisiä. Nakit ja hot dog -sämpylät voi lämmittää kaikki yhtä aikaa uunissa. 175 asteessa hot dogit ovat valmiita noin vartissa. Sitten vain sämpylöihin ketsuppia vereksi ja nakkisormet väliin. Pöytään voi varata myös mieluisia lisätäytteitä. Meillä lapsi söi hot dogit pelkästään ketsupilla ja nakeilla, aikuisille laitettiin myös kurkkusalaattia sekä marinoitua punasipulia.


Jälkiruoaksi tein kurpitsapannacottia, jotka maistuivat kurpitsapiirakalle. Kurpitsapannacottat oli helppo koristella karmaiseviksi kaupasta löytyvillä silmämakeisilla. Kurpitsapannacotta sopii myös sadonkorjuujuhlan jälkiruoaksi. Silloin pannacottat voi koristella jollain kauniimmalla tavalla. Jaan kurpitsapannacottien reseptin lähipäivinä omana postauksenaan.


Halloween-teemaan sopivat täytetyt paprikat joko keltaisista tai oransseista paprikoista. Paprikoihin leikataan kasvot, kuten kurpitsalyhdyissä, ja niin paprikatkin näyttävät pieniltä kurpitsalyhdyiltä. Paprikat voi täyttää omilla lempitäytteillä. Tällä kertaa tein paprikoihin tex mex -täytteen: riisiä, jauhelihaa, tomaattia, maissia ja fetajuustoa tacomaustein.

Halloween-tarjoiluja oli hauska suunnitella ja tehdä, ja lapsi oli innoissaan. Ehkä tästä tulee nyt jokavuotinen perinne meille.

4 kommenttia:

  1. Nam, täytettyjä taco-maustettuja paprikoita tehdään kyllä ensi viikolla kaurajauhiksella ja fetalla, kiiros vinkistä!:) Oletko muuten laittanut paprikoiden täytteeseen jotakin "kostuketta" tuorejuustoa, tomaatiimurskaa tm sekaan?
    Mukavaa loppuviikkoa ja kiitos inspiraatiosta jälleen!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
  2. Näissä paprikoissa tomaatti oli tomaattimurskan muodossa. Kosteutti täytettä sopivasti.:) Kiitos samoin!:)

    VastaaPoista
  3. Nuo koristesilmät on hurjan näköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ja kun puraisee, sisältä vielä tulee pursuaa jotain makeaa punaista soosia.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-