tiistai 28. elokuuta 2018

Ratatouillevuoka


Ratatouille eli ranskalainen vihannesmuhennos on yksi pitkäaikaisista suosikkiruoistani. Se on ensimmäisiä ruokia, joita aloin nuoruudessani itse valmistamaan. Useimmiten olen tehnyt ratatouillen perinteisesti pannulla paistaen. Joskus kesäisin taas grillatunkin version. Uunissa kypsennettävää vuokaversiota on pitänyt kokeilla jo iät ja ajat. Nyt, kun kaikki vihannekset ovat parhaimmillaan ja osa ratatouilleen tulevista aineksista löytyy omasta pihasta, sain ratatouillevuoankin vihdoin testattua.


Eikä ollut yhtään hassumpaa! Taidan vastedeskin tehdä ratatouillen uunissa. Sen sijaan, että seisoisin pitkät ajat hellan ääressä paistamassa eri ainekset aines kerrallaan, uuni hoitaa kypsentämisen vaivatta ja sen ajan voi käyttää ihan johonkin muuhun. Uuniversio on myös rasvattomampi. Paistamisessa kuluu öljyä paljon enemmän. Ja millaista silmänruokaakin ratatouille on vuokaan tehtynä!


Ratatouillevuoka

Tomaattikastike:
400 g laadukasta tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 - 2 tl Provencen yrttisekoitusta
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
sitruunamehua

Lisäksi:
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punasipuli
2 isoa tomaattia
sitruunamehua
oliiviöljyä
Provencen yrttisekoitusta
suolaa
mustapippuria myllystä

Päälle:
tuoretta persiljaa

Kaada uunivuokaan tomaattimurska. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita tomaattimurskan joukkoon. Sekoita joukkoon myös mausteet sekä muutama puserrus sitruunamehua. Leikkaa vihannekset noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut tiiviisti vuokaan tomaattikastikkeen päälle. Isoimmat siivut voit puolittaa. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja sitruunamehua. Ripottele päälle Provencen yrttisekoitusta, suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa 1 1/2 - 2 tuntia, kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Ratatouille maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.


3 kommenttia:

  1. Hieno vinkki omaan lempiruokaani! Teen sitä jatkossa entistä useammin sinun ohjeellasi. Kiitos ja mukavaa viikon jatkoa!��

    VastaaPoista
  2. Yum, this dish looks incredibly delicious! I would love to try and make this sometime this week. Looks so tasty. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-