lauantai 18. marraskuuta 2017

Omar-puolukkamuffinit


Näiden muffineiden leipomisesta on jo useampi viikko aikaa. Silloin muffineihin sai vielä haettua lähimetsästä tuoreet puolukat. Enää metsästä ei puolukoita saa, mutta yhtä hyvin näihin käy pakastepuolukatkin. Kirpeän puolukan seuraksi sujautin taikinaan paloiteltuja Omar-karkkeja. Kermakaramelli antaa muffineille kinuskimaista makua ja makeutta ja sopii hyvin puolukan kanssa yhteen. Sokerina käytin taikinassa tällä kertaa intiaanisokeria, mutta tavallinen taloussokerikin käy, jos intiaanisokeria ei ole. Muffinit valmistuvat nopeasti, kun taikinan ainekset vain sekoitetaan yhteen. Mitään vaahdottamisia ei tarvita. Omar-puolukkamuffinit ovat pehmeitä vielä seuraavanakin päivänä, jos niitä sinne asti riittää.

Omar-puolukkamuffinit
(10 - 12 kpl)

1 1/2 dl puolukoita
1 dl paloiteltuja Omar-karkkeja
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
1/2 dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa

Mittaa kulhoon intiaanisokeri ja sekoita joukkoon kananmuna, rasva, puolukat sekä paloitellut Omar-karkit. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä ja taikina on kypsää.


1 kommentti:

  1. Näitäkin tekisi mieli kokeilla. :) Omar-karkkien ja puolukan yhdistelmä kuulostaa niin ihanalta. Minun on pitänyt kokeilla tuota makuyhdistelmää pullassa, kun joskus näin muistaakseni Yhteishyvässä sellaisen ohjeen.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-