maanantai 6. marraskuuta 2017

Hunajapaahdetut porkkanat


Paahdetut juurekset ja vihannekset ovat herkullisia, koska paahtaminen tuo maut hienosti esiin. Eri värisistä porkkanoista saa värikkään ja maukkaan lisukkeen ruoalle kuin ruoalle. Hunaja antaa porkkanoille ihanan makeuden ja sitruunamehu raikkautta. Samalla vaivalla kannattaa paahtaa reilu määrä. Jos kaikki porkkanat eivät mene samalla aterialla, maistuvat ne vielä uudelleenkin lämmitettynä tai jopa kylmänä naposteltuna.

Hunajapaahdetut porkkanat

1 kg porkkanamixiä (sekoitus eri värisiä porkkanoita)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 sitruunan mehu
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa

Pese porkkanat huolellisesti. Älä kuori. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa kahtia ja aseta porkkanat uunipellille. Sekoita keskenään oliiviöljy, hunaja ja sitruunamehu. Kaada seos porkkanoiden päälle kauttaaltaan. Ripottele porkkanoille sormisuolaa sekä mustapippuria. Paahda uunissa 200 asteessa 30 - 45 min., kunnes porkkanat ovat paahtuneet kypsiksi ja saaneet väriä. Ripottele porkkanoille lopuksi hienonnettua persiljaa.


2 kommenttia:

  1. Meillä on harmittavasti todella harvoin muun värisiä kun oransseja porkkanoita tarjolla. Samoin kaipaisin tomaatteihin useampia lajikkeita. En tiedä minne pihvitomaatitkin ovat kadonneet! Hyvä ohje, olen tehnyt usein, mutta en oo jättänyt noin isoiksi porkkanoita...pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Nuo värikkäät porkkanat ovat niin nättejä,niitä täällä saa yleensä maatilatoreilta:) Hunaja sopiikin hyvin porkkanoille;esim. hunajaiset porkkanat kuuluvat täällä usein uuden vuoden juhla-ateriaan.
    Kaunis kuva:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-