tiistai 12. syyskuuta 2017

Tornado-perunat, kanan lehtipihvit & kaprisvoi


Sain Atrialta syksyn uutuustuotteita testattavaksi. Yksi syksyn uutuuksista on Atria Perhetilan Kanan lehtipihvi. Naudan lehtipihveistä pidämme suunnattomasti ja niitä tulee tehtyä ja syötyä aika useinkin. Nyt oli kiva päästä kokeilemaan vastaavaa pihviä kanasta. Vähän kevyempää ja terveellisempää kuin punainen liha. Lehtipihvien lisukkeeksi tein herkullisen makuisen maustevoin ja lisäksi laitoin uunissa tornado-perunoita. KitchPro Potato Twister on kyllä toiminut hienosti ja sillä on tullut laitettua bataatteja jo monta kertaa. Nyt tein ensimmäistä kertaa perunoita ja perunoistakin tuli tosi hyviä. Ohuina kierresiivuina perunat kypsyvät uunissa nopeasti ja siivujen reunoista tulee ihanan rapeat. Ja kuinka hienon näköisiäkin bataateista ja perunoista aina tulee spiraaliksi leikattuna! Naudan lehtipihvejä kanan lehtipihvit eivät onnistuneet syrjäyttämään, mutta ei tämäkään ateria hassumpi ollut. Hyvää vaihtelua naudalle.

Tornado-perunat, kanan lehtipihvit & kaprisvoi

Tornado-perunat:
perunoita
ruokaöljyä
suolaa
valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
raastettua parmesaania
hienonnettua persiljaa

Pese perunat hyvin. Aseta peruna Potato Twisteriin, sulje kansi ja veivaa, kunnes vastus loppuu. Ota peruna ulos, pujota se grillivartaaseen ja vedä spiraali täyteen pituuteensa. Tee näin kaikille perunoille ja aseta ne sitten uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele perunoiden päälle rukaöljyä ja ripottele suolaa, valkosipulijauhetta ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 200 - 220 asteessa n. 20 - 30 min. Kun perunat alkavat olla kypsiä, ota uunipelti uunista ja ripottele perunoille raastettua parmesaania. Laita uuniin vielä hetkeksi, kunnes juusto sulaa. Ota pelti uunista, ripottele perunoille hienonnettua persiljaa ja tarjoile heti kuumina.

Kanan lehtipihvit & kaprisvoi:
1 pkt (3 pihviä) Atria Perhetilan Kanan Lehtipihvejä
suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
ruokaöljyä

Kaprisvoi:
75 g voita
1 rkl kapriksia
1 rkl persiljaa
1 tl sitruunan raastettua kuorta
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen hienonnettua mustapippuria

Valmista maustevoi hyvissä ajoin ennen lehtipihvien paistoa. Hienonna kaprikset ja persilja, ja sekoita ne sitruunan raastetun kuoren, suolan ja mustapippurin kanssa huoneenlämmössä pehmenneeseen voihin. Laita maustevoi tuorekelmun sisälle ja muotoile tangoksi. Anna maustevoin jähmettyä ja makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua. Jos maustevoita jää, lopun voi vaikka pakastaa ja käyttää myöhemmin. Valmista kanan lehtipihvit. Ota pihvit huoneenlämpöön n. 30 min. ennen paistamista. Paista pihvit tilkassa ruokaöljyä pakkauksen ohjeen mukaan n. 2 min. molemmin puolin kuumalla pannulla, kunnes pinnat saa väriä. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile kaprisvoin kera.


Kanan lehtipihvit saatu tuotenäytteenä Atrialta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-