tiistai 22. elokuuta 2017

Marja-kermakakku 2-vuotiaalle


Viime viikonloppuna meillä vietettiin pikkuneidin 2-vuotissyntymäpäiviä. Koko edellinen viikko menikin sitten ihan työn touhussa juhlia järjestellessä. Päiväuniaikoihin koitin selvitä siivouksista, nurmikon leikkuista ja muista kotitöistä, leipomiset taas piti suorittaa siinä jossain sivussa neidin ollessa hereillä. Ja sehän ei ole helppoa kaikkialle ehtivän Duracell-pupun kanssa, joka ei hetkeäkään tahdo pysyä paikoillaan. Juhlastressiä siis pukkasi ja koko ajan tuntui, että kaikki menee vain mönkään. Jossain vaiheessa jo ajattelin meneväni siitä missä aita on matalin, ja hakevani tarjottavat kaupasta, mutta selvittiinhän kaikesta ilman mitään katastrofeja, ja sain syntymäpäiväjuhlat järjestettyä tarjottavia myöten ihan omin avuin. Mitäpä sitä äidit eivät lapsiensa eteen tekisi? Vaikka leipovat hampaat irvessä iltamyöhällä, kunhan vain saavat lapsellensa juhlat ihan itse järjestettyä.


Viime vuonna näpertelin 1-vuotiaalle Late Lammas -kakun. Tällä kerralla jätin näpertelyt väliin ja tein marja-kermakakun. Tänä vuonna marjasato on niin sopivasti myöhässä, että parhaat kakun koristeet löytyivät omasta puutarhasta. Turha tehdä jotain sokerikoristeita, kun pensaat notkuvat ulkona kaikkein kauneimpia koristeita. Kauniin ulkonäön lisäksi marjat ovat vieläpä terveellisiä ja raikastavat makeaa kakkua. Kakun väliin tein mansikkamoussen ja päälle voikreemin mansikkatomusokerista. Kreemistä tuli tosi kauniin värinen ja hyvän makuinen. Kakun reunoille kermapursotukset ja sitten vain suoraan marjapensaista koristeet päälle. Kermakakut useimmiten maistuvatkin kaikille, marsipaani- ja sokerimassakakut taas jakavat enemmän mielipiteitä.


Marja-kermakakku

Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
mannaryynejä

Kostutukseen:
n. 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
6 dl pakastemansikoita
tomusokeria maun mukaan
1/2 dl mansikkamehua
4 liivatelehteä

Voikreemi:
125 g voita
4 dl mansikkatomusokeria
1 rkl vettä

Reunoille:
kermavaahtoa

Koristeeksi:
tuoreita marjoja
mintun lehtiä

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota se mannaryyneillä. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35 - 40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti sekä mansikat. Makeuta tomusokerilla oman maun mukaan. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja liuota mehuun liivatteet yksitellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden ainesten joukkoon. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. Laita yksi kostutettu kakkupohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä ja laita päälle toinen kostutettu kakkupohja. Kaada loput täytteestä vuokaan, ja laita viimeinen kostutettu kakkupohja päällimmäiseksi ja peitä vuoka tuorekelmulla. Anna kakun hyytyä ja tekeentyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta tarjoiluvadille. Valmista voikreemi. Vatkaa voi pehmeäksi ja vatkaa joukkoon mansikkatomusokeri pienissä erissä. Vatkaa joukkoon lopuksi vesi. Levitä voikreemi kakun pinnalle ja pursota reunoille kermavaahtoa. Koristele kakku tuoreilla marjoilla sekä mintun lehdillä.


5 kommenttia:

  1. Kylläpä aika kuluu, paljon onnea pikku prinsessalle, ja ihana synttärikakku:)

    VastaaPoista
  2. Onnea 2-vuotiaalle <3 Ihanan (ja kamalan) ehtiväisiä ovatten :) Todella kaunis synttärikakku prinsessalle <3

    VastaaPoista
  3. Ihana pikkuneidin synttärikakku, koristelu niin ajankohtainen :)

    VastaaPoista
  4. Otan ohjeen talteen ja koristelu on niin kaunis. Jotenkin tykkään näistä perinteisistä kakusta siis jossa on sokerikakkupohja.😊

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-