keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kirsikkamojito


Tänä kesänä melkein jäi mojitot tekemättä ja juomatta. Ei vain ole ollut niin lämmintä, että kovin hirveästi olisi kaivannut mitään raikasta kesäjuomaa. No, kuitenkin päivittäin suklaakirsikkapensaan ohi kulkiessa ja kirsikoiden kypsymistä katsellessa, alkoi myös päässäni kypsyä ajatus mojitosta, kirsikkaisesta sellaisesta. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja juomia sekoittelemaan. Monet marjat sopivat mojitoon hyvin. Ne antavat juomalle uutta makua ja hienon värin. Niin tekivät myös kirsikat. Meidän suklaakirsikat eivät ole kovin makeita, vaan aika samanlaisia kuin hapankirsikat. Ne eivät siis antaneet mojitolle paljonkaan makeutta, mutta yhtä hyvin mojitoon voi käyttää myös kaupan makeita kirsikoita.

Kirsikkamojito
(1 annos)

10 kirsikkaa
10 mintun lehteä
1/2 lime
1 - 2 cl sokerilientä
4 cl vaaleaa rommia
6 - 10 cl soodavettä

Lisäksi:
jäitä

Halkaise kirsikat ja poista kivet. Laita kirsikoiden puolikkaat korkeaan lasiin. Lisää lasiin mintun lehdet ja puolikas lime lohkottuna kolmeen osaan. Kaada päälle maun mukaan sokerilientä ja murskaa aineksia kevyesti. Älä kuitenkaan liian lujaa, ettei mintun lehdet mene aivan rikki. Kaada lasiin rommi ja lisää lasi täyteen jäitä. Kaada lopuksi lasi täyteen soodavettä, sekoita kevyesti ja nauti.

Sokeriliemi:

1/2 dl vettä
1 dl sokeria

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri sulaa veteen. Jäähdytä ja säilytä lasipurkissa jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-