lauantai 15. heinäkuuta 2017

Hölskypotut


Hölskypotut, hyrskypotut, kesäpotut, hölskyperunat... Hölskypotut ei ole mikään uusi keksintö, mutta en ollut kuitenkaan kuullut niistä ennen kuin nyt, kun lehdissä ja somessa niitä aloitettiin kilvan hehkuttamaan. Kun näin vielä reseptin, tiesin heti, että hölskypotut maistuvat meillekin. Enkä ollut väärässä. Kun mies eilen savusti lohifileen meille ateriaksi, minä tein sillä välin lisukkeeksi hölskypotut. Ateriamme oli nopea ja helppo valmistaa, mutta ihan täydellistä kesäruokaa. Hölskypotuista ja savukalasta saa ihan mielettömän herkullisen aterian eikä keittiössä kulu kuin hetki. Hölskypotut tein Valion ohjeella, jossa käytettiin smetanaa. Smetanan tilalla resepteissä näkee myös muun muassa ranskankermaa ja kermaviiliä. Jos et ole vielä kokeillut hölskypottuja, niin kokeilehan pikimmiten. Uskon, että ihastut!

Hölskypotut

1 kg uusia perunoita
50 g voita
3 kevätsipulia varsineen
1/2 dl ruohosipulia
1 dl tilliä
1 prk (120 g) smetanaa
suolaa

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja sulata perunoiden joukkoon voi. Lisää kattilaan hienonnetut kevätsipulit, ruohosipuli ja tilli. Lisää smetana ja hieman suolaa. Laita kattilan kansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti kaikki ainekset sekaisin keskenään.


1 kommentti:

  1. Muutaman kerran jo tänä kesänä olen tehnyt ja ovat ihan taivaallisen hyviä 😋

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-