tiistai 13. kesäkuuta 2017

Raparperi-kaurapaistos kahdelle


Raparperia on tullut tänä vuonna käytettyä reilusti siitä asti, kun varret vain vihdoin kasvoivat siihen mittaan, että niitä malttaa ottaakin. Raparperipiirakkaa on leivottu jo neljä viisi kertaa, eikä siihen tunnu kyllästyvän ollenkaan. Jotain muutakin sentään raparperista on valmistunut. Yksi päivä tein meille jälkiruoaksi raparperi-kaurapaistokset. Syksyisin kaurapaistosta tulee tehtyä omenoista, mutta raparperi sopii myös loistavasti kaurapaistokseen. Kirpeä raparperi tasapainottaa hyvin makeaa kaurakuorrutusta. Raparperi-kaurapaistokset tein pieniin valurautaisiin blinipannuihin ja niistä tuli sopivan kokoiset annokset. Lisukkeeksi tietenkin vaniljakastiketta. Pientä vaihtelua raparperi-kaurapaistoksiin saa käyttämällä eri sokereja. Taloussokerin voi välillä korvata vaikka fariini- tai intiaanisokerilla.

Raparperi-kaurapaistos kahdelle

5 dl raparperikuutioita
3/4 dl sokeria

Kauraseos:
50 g voita
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus kardemummaa

Sekoita raparperikuutioiden joukkoon sokeri. Jaa raparperit kahden voidellun annosvuoan pohjalle. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kardemumma. Jaa seos vuokiin raparperikuutioiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 - 30 min., kunnes raparperi on pehmennyt ja pinta on rapea. Tarjoile lämpiminä vaniljakastikkeen kanssa.


1 kommentti:

  1. Raparperi on kyllä niin hyvää:) Tein juuri viikonloppuna raparperirahkapiirakkaa, mutta osa raparpereistani oli jo hieman puumaisia eivätkä pehmenneet kunnolla keitettäessa.Liian kuumaa sille nyt, täällä raparperi on parasta talvella ja keväällä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-