tiistai 14. maaliskuuta 2017

Banana Split


Koska meiltä löytyi sopivasti aineksia, tein meille eräänä päivänä jälkiruoaksi Banana Splitit. Banana Splithan on jäätelöannosten klassikko, joka sisältää nimensä mukaisesti banaania, ja tietenkin jäätelöä sekä muita lisukkeita. Jäätelöpallot pidin annoksissa maltillisen pieninä, koska kolmen jäätelöpallon annos on muuten aika rajun kokoinen yhden ihmisen syötäväksi. Varsinkaan ruoan päälle mahdottoman isoa annosta ei jaksa, mutta jos Banana Split -annoksen tekee muutoin kuin jälkiruoaksi, voi jäätelöpalloistakin tehdä reilummat.

Banana Split
(1 annos)

1 banaani
vadelmahilloa
vaniljajäätelöä
mansikkajäätelöä
suklaajäätelöä
suklaakastiketta
kermavaahtoa
cocktailkirsikoita
koristerakeita

Kuori banaani ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Aseta banaanin puolikkaat pitkulaisen tarjoiluastian reunoille. Levitä banaanin puolikkaiden keskelle tarjoiluastian pohjalle ohut kerros vadelmahilloa. Ota jokaisesta jäätelöstä yksi pallo ja aseta tarjoiluastiaan banaanin puolikkaiden väliin. Kaada päälle suklaakastiketta ohuena nauhana. Koristele annos kermavaahtopursotuksin, cocktailkirsikoilla sekä koristerakeilla.


1 kommentti:

  1. Banana Spilitistä tulee niiiiin hyviä muistoja mieleen. Muistan että kummitätini vei minua usein jätskille ja yleensä aina valitsin Banana Split -annoksen! :) Pitäisikin ihan nostalgian vuoksi joskus tehdä kotona.Ja pyytää vaikka kummitäti kahville! ♥

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-