keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kanapullat


Nyt on korkea aika jakaa vihdoin tämä kanapullaohje teillekin tänne. Nimittäin näitä kanapullia meillä on syöty jo monen monta kertaa ja nykyään teen niitä heti suosiolla tupla-annoksen, koska tuntuvat pannulta häviävän hyvin nopeasti. Tupla-annoksesta riittää jo pakastimeen laitettavaksikin, ja sieltä niitä on mukava perheen pienimmällekin lämmitellä. Perheen pienin ruokailija on erittäin nirso ruoan suhteen eikä sitä kiinnostustakaan tunnu kovin paljon ruokaa kohtaan olevan. Kanapullat olivatkin ensimmäinen ruoka, joihin tykästyi ensipuraisulla. Kiitos reseptistä kuuluu Pipsa Hurmerinnalle, jonka pienille ihmisille suunnatusta keittokirjasta ohje löytyy. Vaikka kirjan reseptit ovatkin erityisesti lapsia varten kehitetty, ainakin nämä kanapullat maistuvat koko perheelle. Kanapullat ovat meillä niin isän kuin tyttärenkin suurta herkkua.


Kanapullat

2 rkl tuoretta korianteria
1 kevätsipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g broilerinjauhelihaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
ripaus mustapippuria
(ripaus suolaa)

Paistamiseen:
n. 3 rkl neitsytkookosöljyä tai ruokaöljyä

Huuhtele korianteri ja kevätsipuli ja hienonna pieneksi silpuksi. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa yhteen ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa hetki. Muotoile massasta pieniä lihapullia. Lämmitä rasva paksupohjaisessa paistinpannussa kuumaksi. Paista kanapullia n. 5 min. koosta riippuen, koko ajan käännellen.

9 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyviltä :) Pitänee testata, ois kivaa vaihtelua tavallisille lihapullille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kannattaa ainakin kerran kokeilla. Lihapulliinkin on kiva saada vaihtelua.:)

      Poista
  2. Oi, pitääpäs kokeilla - en kyllä,olisinihan heti hoksannut taikinaan käyttää korianteria ja inkivääriä. Otin reseptin talteen ja kokeilen heti kun saan käsiini broilerin jauhelihaa! Uskon että on maukasta, ja näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen valmistin näitä
      kanapullia - ja totta, korianteri käy tosi hyvin kanan lihan kanssa! Teen tätä toistekin, ja linkitän vielä tyttärellekin tämän ohjeen, kiitos sinulle :)

      Poista
    2. Korianteri ja inkivääri sopivat kanalle loistavasti.:) Kiva, että innostuit kokeilemaan. Meillä kanapullia tehdään säännöllisesti.:)

      Poista
  3. Kiitos herkullisesta vinkistä.Pian tehdään meilläkin, sillä broileria/kanaa voin itsekin syödä...melkein kaikki muu liha tökkii nykyisin. pannulla paistaen tulee makujakin enemmän mitä uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvistä resepteistä on pakko vinkata muillekin.:) Pannulla paistetut lihapullat on parhaita, vaikka yhtä hyvin nämäkin voisi uuniin nakata kypsymään. Meilläkin on aikomus vähentää punaisen lihan syöntiä ja syödä enemmän kanaa. Onneksi nykyään saa kanaakin vaikka minkälaisina paloina ja jauhelihana, joten valmistaa voi vaikka mitä.:)

      Poista
  4. Meillä on tykästytty nyt tosissaan broilerin jauhelihaan. Maku, koostumus ja vähärasvaisuus miellyttävät. Juuri viime viikonloppuna meillä olikin broilerin jauhelihasta tehtyjä pihvejä perunasoseen kanssa. Tämäkin resepti menee siis kokeiluun, varsinkin kun korianteri on nykyään ihan suosikkini yrteistä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tykätään broilerin jauhelihasta. Usein teen siitä jauhelihakastikettakin currylla maustettuna.:) Kannattaa testata näitä pullia.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-