maanantai 20. helmikuuta 2017

Blood orange posset - Veriappelsiiniposset


Sesongissa olevat veriappelsiinit innostivat viikonloppuna tekemään pitkästä aikaa possettia jälkiruoaksi. Eli noita kirpeän makeita kermavanukkaita, joiden hyytymisen jokin kirpeän hapan mehu, oli se sitten sitrushedelmistä tai marjoista, hoitaa. Veriappelsiinien ollessa aika makeita, käytin mukana hieman sitruunamehua varmistaakseni hyytymisen. Veriappelsiinit ovat muuten olleet nyt hyviä, mutta punaista väriä niistä on saanut hakea. Possettia keittäessä yhdessäkään appelsiinissa ei ollut punaista, joten possettikaan ei saanut punertavaa väriä. Vasta, kun hain uuden erän veriappelsiineja kaupasta possettien kiillekerrosta ja koristesiivua varten, alkoi jo kunnolla punaisiakin löytymään. Posset oli yhtä hyvää kuin aina ennenkin. Posset on yksi jälkiruokasuosikeistani, koska se valmistuu niin helposti ja sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.


Blood orange posset - Veriappelsiiniposset
(2 kpl)

Possetit:
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 dl veriappelsiinimehua, josta 2 - 3 rkl sitruunamehua

Kiille:
1 dl veriappelsiinimehua
1/2 dl hyytelösokeria

Päälle:
veriappelsiinia

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä 4 - 5 min. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon mehu ja kaada tarjoiluastioihin. Anna jäähtyä ja hyydytä viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Kun possetit on hyytyneet, valmista kiille. Kiehauta kattilassa veriappelsiinimehu, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä vielä hetki. Anna kiilteen hetki jäähtyä ja lusikoi se sitten possettien päälle. Anna kiilteen jähmettyä ja koristele possetit veriappelsiinisiivuilla tarjoillessa.


2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-