sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Aamiaisgalettet


Koska arkisin meillä aamupala koostuu useimmiten vain kahvista ja parista voileivästä, on kiva keksiä kiireettömiin aamuihin jotain erityisempää, ja nauttia kaikessa rauhassa runsas ja täyttävä aamiainen. Eräänä tällaisena aamuna halusin tarjoilla munat ja pekonin astetta hienommin kuin vain paistamalla ne ja laittamalla lautaselle. Leivoin rustiikkisia piirakoita eli galetteja, joihin pekoni ja kananmunat tulivat täytteeksi. Galettetaikinan tein jo edellisenä päivänä valmiiksi. Näin säästyi aamulla aikaa ja taikinakin ehti jääkaapissa jähmettyä helposti käsiteltäväksi. Aamiaisgalette oli herkullista ja se sopii hienosti sunnuntaiaamiaiselle tai brunssilla tarjottavaksi.


Aamiaisgalettet
(2 kpl)

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
ripaus suolaa
100 g voita
1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl kylmää vettä
2 tl sitruunamehua

Täyte:
1 prk Creme Fraichea
5 dl mozzarellaraastetta
170 g pekonia
2 kananmunaa

Päälle:
mustapippuria myllystä
kevätsipulia

Valmista galettetaikina valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sekoita kulhossa vehnäjauho, tattarijauho sekä suola. Nypi joukkoon kylmä, pieneksi kuutioitu voi. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, vesi ja sitruunamehu, ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi ja laita tuorekelmun sisällä jääkaappiin seuraavaan aamuun saakka. Ota jähmettynyt taikina jääkaapista. Jaa se kahtia ja kaulitse molemmat taikinapalat ohuiksi levyiksi. Jaa Creme Fraiche taikinalevyille ja levitä tasaiseksi taikinalevyjen päälle. Jätä reunoista pari senttiä tyhjäksi. Ripottele mozzarellaraaste puoliksi molemmille taikinalevyille Creme Fraichen päälle ja taita sitten reunat piirakoiden päälle. Nosta galettet uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 min. Paista sillä välin pieneksi pilkottu pekoni pannulla rapeaksi. Ota galettet uunista ja ripottele juuston päälle paistettu pekoni. Riko molempien galettejen päälle vielä kananmunat ja jatka kypsentämistä uunissa vielä n. 15 min. Ota galettet uunista, ripottele pinnalle mustapippuria sekä hienonnettua kevätsipulia ja tarjoile heti lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-