torstai 12. tammikuuta 2017

Karpalo-omenahillo


Jouluksi ei tullut paljoakaan mitään uutta kokeiltua, vaan joulupöytä koostui pitkälti perinteisistä jouluruoistamme, joiden reseptit blogin arkistoistakin jo ennestään löytyvät. Pikkuerä hilloa tuli kuitenkin  keitettyä muun muassa kalkkunan ja juustojen lisukkeeksi. Pääosassa hillossa olivat karpalo ja omena, lisämakua antoivat inkivääri ja sitruuna. Hillosta tuli tosi raikkaan makuista. Tätä hilloa keitän varmasti vielä joskus toistekin, ja testaan vaikka kääretortunkin välissä.

Karpalo-omenahillo

1 iso omena
3 dl karpaloita
1 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
1 tl raastettua inkivääriä
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 dl omenamehua

Kuori omena ja poista siemenkota. Paloittele omena kattilaan. Lisää joukkoon karpalot, inkivääriraaste, sitruunan raastettu kuori sekä mehu, sekä omenamehu. Kiehauta ja keitä, kunnes omena ja karpalot pehmenevät. Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila uudelleen liedelle, lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna hillon jäähtyä n. 15 min. ja purkita se sitten puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin.

4 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Karpaloista olen tehnyt lähinnä vain kiisseliä. Tää omenaan yhdistäminen on hyvä idea, täytyy kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiisseliä meilläkin karpaloista enimmäkseen tehdään. Se vain on niin hyvää.:) Kiva silti välillä kokeilla jotain muutakin, ja omena pehmentää hillossa mukavasti karpalon makua ja antaa hyvää rakennettakin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-