keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Osso bucco hirvestä


Löysimme syksyllä lihajalostamon tehtaanmyymälän pakastealtaasta hirven potkakiekkoja eli osso buccoon tulevaa lihaa. Pääsiäisen herkullinen naudasta tehty osso bucco oli vielä mielessä, joten hirveäkään ei voitu olla ostamatta. Nyt sitten vihdoin itsenäisyyspäivän ateriaa varten otin lihat sulamaan, ja hirven osso buccoa nautittiin juhlapäivänä. Pääsiäisenä osso buccoa syötiin sahramirisoton kanssa. Nyt en huomannut kaupasta sahramia ostaa, eikä maustekaapissakaan sitä enää ollut, joten tein osso bucon seuraksi ihan perusparmesanrisoton. Hyvää osso bucco oli tämänkin risoton kanssa, mutta suosittelen sahramista. Sahrami antaa sen viimeisen säväyksen annokseen ja osso bucon ja sahramirisoton yhteinen makujen sinfonia on ihan täydellinen. Pääsiäisenä blogi jäi ilman osso bucco -reseptiä, kun en saanut annosta kuvattua. Tälläkään kertaa kuva ei ole kummoinen, mutta onneksi reseptillä valmistuva ruoka on mitä maukkainta. Samalla reseptillä osso bucco valmistuu niin hirvestä kuin naudastakin.

Osso bucco hirvestä

4 kpl hirven potkakiekkoa
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja

Paistamiseen:
voita

Lisäksi:
2 - 3 sellerin vartta
2 porkkanaa
1 sipuli
3 - 4 valkosipulin kynttä
1 prk hyvää tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
ripaus ruskeaa raakaruokosokeria
timjamia
basilikaa
1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
2 laakerinlehteä

Leikkaa potkakiekkojen reunakalvoihin muutama viilto, jottei lihat käpristy kypsyessä. Mausta potkakiekot suolalla ja mustapippurilla ja kääntele kiekot vehnäjauhoissa. Kuumenna pannulla voi ja ruskista kiekot molemmin puolin. Siirrä kiekot uunivuokaan. Paloittele sellerin varret pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Ruskista kuutioidut vihannekset pannulla ja kaada vuokaan potkakiekkojen päälle. Kiehauta pannulla tomaattimurska, lihaliemi ja punaviini. Lisää joukkoon sokeri, timjami, basilika sekä sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori.  Kaada liemi vuokaan ja lisää mukaan vielä laakerinlehdet. Peitä vuoka foliolla ja anna hautua uunissa 170 asteessa n. 3 tuntia, kunnes liha on murean kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-