torstai 17. marraskuuta 2016

Rommirusinamuffinit


Innostuin edellispäivänä leipomaan muffineja. Niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin, vaikka ovatkin nopeita valmistaa ja erilaisia makuyhdistelmiäkin voi keksiä vaikka kuinka paljon. Yksi suosikkimakuni on ollut kautta aikain rommirusina. Se toimii niin jäätelössä, fudgessa kuin kakuissakin, ja nyt sitten upotin rommissa liotettuja rusinoita myös muffinitaikinaan. Ihanan makuiset ja mehevät muffinit eivät välttämättä kaipaa mitään kuorrutetta, mutta voisihan näille halutessaan pursottaa vaikka jotain suklaakuorrutetta. Minä siivilöin tällä kertaa vain hieman kaakaojauhetta päälle tarjolle laitettaessa. Rommirusinamuffinit sopisivat varmasti myös joulupöytään. Katsotaan, jos vaikka tekisi näitä jouluksi uudelleen.


Rommirusinamuffinit
(10 kpl)

1 1/2 dl rusinoita
1/2 dl tummaa rommia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3/4 dl maitoa

Mittaa rusinat kulhoon ja kaada päälle rommi. Anna rusinoiden liota tunnin verran. Mittaa kulhoon rusinoiden ja rommin sekaan sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna ja rasva. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä muffinit ja kuorruta halutessasi jollain kuorrutteella tai siivilöi päälle kaakaojauhetta tai tomusokeria.



4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-