tiistai 8. marraskuuta 2016

Persimonsmoothie


Persimonien sesonki on parhaimmillaan ja kaupasta näitä makeita hedelmiä saa taas lähes ilmaiseksi. Persimonit ovat hyvin monikäyttöisiä. Tuoreena nauttimisen lisäksi niitä voi myös kypsentää, keittää tai kuivata. Meillä persimonit useimmiten syödään sellaisenaan. Ne ovat siitä mukavia hedelmiä, ettei niitä tarvitse kuoria, eikä niissä ole siemeniä. Pelkkä huolellinen pesu riittää. Ja maistuu se persimon kypsennettynäkin. Kannattaa kokeilla vaikka pekoniin käärittyjä persimonlohkoja. Nyt kun useampi persimon oli ostettuna, kokeilin myös smoothieta. Smoothie ei kaivannut mitään makeuttajaa, banaani ja persimon huolehtivat siitä. Smoothien maustoin Sonnentorin kurkumalatte -jauheella, joka sisältää kurkuman lisäksi inkivääriä, Ceylonin kanelia, muskottipähkinää, kardemummaa, mustapippuria sekä sahramia. Mausteinen seos sopi hyvin myös smoothieen. Kauraleseillä tein smoothiesta puolestaan täyttävämpää, joten sillä on mukava aloittaa päivä tai nauttia välipalana, ja taas jaksaa pitkään.

Persimonsmoothie

1 persimon
1 pakastettu banaani
2 dl Cashew Dream riisi-cashewjuomaa
1 - 2 rkl kauraleseitä
1/2 - 1 tl Sonnentorin kurkumalatte -jauhetta

Paloittele tehosekoittimeen hyvin pesty persimon. Lisää joukkoon kohmeiset banaanisiivut. Mittaa joukkoon riisi-cashewjuoma ja lisää oman maun mukaan kauraleseitä sekä kurkumalatte -jauhetta. Aja seos tasaiseksi ja nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-