tiistai 22. marraskuuta 2016

Hasselbackan bataatit


Meillä pyöri jonkun aikaa muutama pienehkö bataatti. Bataatit olivat sen verran pieniä, että kun vihdoin sain aikaiseksi valmistaa niistä jotain, päätin kokeilla laittaa ne Hasselbackan perunoiden tapaan. Siivutetuille bataateille sivelin reilusti voisulaa ja maustoin runsaalla kädellä. Bataatit voi maustaa ihan oman mielen mukaan, ja korppujauhoja ja juustoraastettakin päälle voisi loppuvaiheessa ripotella. Minä laitoin tällä kertaa vain mausteita. Tunnin uunissa olon jälkeen bataatit olivat sopivasti pehmenneet ja ne olivat hyvä lisuke pihviaterialle.

Hasselbackan bataatit

4 pienehköä bataattia
n. 50 g voita sulatettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
jauhettua cayennea
timjamia
savupaprikajauhetta
valkosipulijauhetta

Pese bataatit huolellisesti. Jos haluat, voit myös kuoria ne, mutta se ei ole välttämätöntä. Leikkaa bataattien päälle syvät viillot mahdollisimman taajaan. Varo leikkaamasta pohjaan asti, ettei bataatit katkea. Aseta bataatit uunivuokaan viillot ylöspäin ja sivele bataatit kauttaaltaan voisulalla. Ripottele bataattien päälle reilusti mausteita ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 tunti, kunnes bataatit ovat sopivasti pehmenneet. Kypsymisen aikana voi bataatteja sivellä muutaman kerran uudelleen vuokaan valuneella voisulalla.

4 kommenttia:

 1. Ooo! Mikä loistava idea! Varmasti ihan mielettömän hyvän makuisia. Keksin heti monta erilaista ruokaa, joiden lisukkeeksi nämä sopisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Bataatti on yksi suosikkijuureksistani. Hyvää muodossa kuin muodossa, ja hasselbackaksikin vääntyi hyvin. Tosi monelle ruoalle sopii lisukkeeksi, niin lihalle kuin kalalle.

   Poista
 2. Herkullisen näköiset,ja kiva idea laittaa bataateista Hasselbackan ...bataatteja;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hasselbackan tyylillä voi varmasti valmistaa vaikka mitä. Syksyllä tein omenoita, ja siitä juolahti mieleen kokeilla bataattiinkin.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-