maanantai 10. lokakuuta 2016

Mustikkamoussekakku


Meillä oli viikko sitten hääpäivä. Tässä työkiireiden keskellä päivää ei sen enempiä juhlittu. Välivuosikin vielä kyseessä, kun naimisiin menosta tuli kuluneeksi 14 vuotta ja yhteisestä taipaleesta 18 vuotta. Jos sitten parin vuoden päästä ehdittäisiin ja jaksettaisiin paremmin juhliakin, kun 20 yhteistä vuotta tulee täyteen. Täytekakku nyt kuitenkin piti leipoa, kun kerran aihetta oli. Leivoin pienen 4 munan kakun, jonka täytin raikkaalla mustikkamoussella.

Mustikkamoussekakku

Pohja:
1 lasi kananmunia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
mannaryynejä

Kostutukseen:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Mustikkamousse:
2 1/2 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
2 dl pakastemustikoita
maun mukaan tomusokeria
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Päälle:
2 1/2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria

Reunoille:
mantelilastuja

Koristeeksi:
mustikoita

Leivo kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä pohjaa 175 asteessa n. 30 - 40 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Jäähdytä pohja ja kumoa se pois vuoastaan. Leikkaa pohja kahtia ja kostuta levyt. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja mustikat. Makeuta seos tomusokerilla. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos mustikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita toinen kostutettu kakkulevy irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikkamousse ja nosta toinen kakkulevy päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja lisää päälle kevyt paino. Anna kakun hyytyä jääkaapissa. Poista kakku täytteen hyydyttyä vuoasta tarjoiluastialle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe sekä tomusokeria. Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Pursota loppu kermavaahto koristeiksi kakun päälle. Ripottele kakun reunoille mantelilastuja. Koristele kakku mustikoilla.


4 kommenttia:

  1. Onnittelut yhteisistä vuosista !
    Kaunis hääpäiväkakku

    VastaaPoista
  2. Hienoa, onnea! Miten nuo kakun päällä olevat ruusut tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Ostin Confetista tyllauutuuden, Russian Bulbous. Sellaisella tällainen huono pursottajakin saa ihan kivaa jälkeä aikaiseksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-