torstai 1. syyskuuta 2016

Ruissipsit piparjuuri-härkätäytteellä


Viimeinen 1-vuotissyntymäpäivien resepti tulee tässä, jotta pääsee vihdoin kirjoittamaan muistakin jo kertyneistä ohjeista. Ruissipseistä saa hyvää suolaista tarjottavaa tosi nopeasti ja helposti. Erilaisia täytteitä sipseille voi keksiä vaikka kuinka paljon. Meillä oli piparjuurituorejuustoa ostettuna ihan muuten vain, ja täytettä aloin sitten kehittelemään sen ympärille, jotta sekin tuorejuusto tulisi käytettyä pois. Piparjuurituorejuusto on sellaisenaan tosi voimakkaan makuista ja se jyrää helposti muut maut alleen. Niinpä pehmensin piparjuuren makua sekoittamalla tuorejuuston joukkoon ranskankermaa. Lisäksi hienonsin joukkoon härkäleikkelettä ja persiljaa.  Ruissipsien täyte oli jo valmiiksi mietittynä ennen muita tarjottavia, joten kahteen suolaiseen tuli härkää käytettyä, eri leikkeleinä vain. Piparjuuren kanssa olisi sopinut hyvin myös vaikka kylmäsavulohi, mutta näin tällä kertaa.

Ruissipsit piparjuuri-härkätäytteellä

ruissipsejä

Täyte:
100 g kultapaahdettua mureaa härkäleikkelettä
50 g piparjuurituorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 - 2 rkl hienonnettua persiljaa
(suolaa)

Koristeeksi:
silolehtipersiljaa

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Hienonna härkäleikkeleet veitsellä pieniksi ja sekoita täytteen joukkoon. Lisää persilja sekä tarvittaessa ripaus suolaa. Lusikoi täyte ruissipseille juuri ennen tarjoilua, jotta sipsit pysyvät rapeina. Koristele sipsit silolehtipersiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-