maanantai 26. syyskuuta 2016

Paistetut entrecote-pihvit & pekonivoi


Monta vuotta meni meidän taloudessa niin, ettei naudanlihaa käytetty missään muodossa. Nyt kun naudan makuun on päästy, nautaa kuluukin paljon, ja possu puolestaan on jäänyt hyvin vähälle. Parasta nautaa ovat kunnon pihvit, ja mikä parasta, naudanlihapihvejä on mielettömän helppo valmistaa. Nyt meillä oli sunnuntairuokana naudan entrecote-pihvejä, joille riitti nopea paistaminen kuumalla pannulla ja maustaminen suolalla ja mustapippurilla. Lisämakua pihveille antoi lempeän makuinen pekonivoi.

Paistetut entrecote-pihvit & pekonivoi

4 entrecote-pihviä
suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
voita tai öljyä

Pekonivoi:
50 g voita
3 pekonisiivua
3 tl ruskeaa raakaruokosokeria
2 rkl persiljaa

Valmista ensin pekonivoi hyvissä ajoin ennen pihvien paistamista, jotta voi ehtii jähmettyä. Laita uunipellille leivinpaperin päälle pekonisiivut ja ripottele jokaisen siivun pintaan teelusikallinen raakaruokosokeria. Kypsennä pekonit uunissa 175 asteessa rapeiksi. Paloittele pekonit tehosekoittimeen ja lisää joukkoon persilja. Aja pekoni ja persilja hienoksi. Sekoita pekoni-persiljaseos pehmeään voihin ja kääri voi tuorekelmun sisään pötköksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Ota entrecote-pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Lisää pannulle rasva ja kuumenna hyvin kuumaksi. Paista pihvejä n. 2 min. per puoli ja mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Kääri pihvit folion sisään ja anna vetäytyä n. 15 min. Tarjoile pihvit pekonivoin kera.


2 kommenttia:

  1. Järkyttävän herkullisen näköinen annos! Huh huh! ;D
    Mä teen aina joskus maustevoita itse niistä sipsien dippausjauhepusseista. Yleensä tacon makuisesta. Oisko se ohje ollut siinä jauhepussissa... On sairaan hyvää! :) Mutta tätä sun maustevoita pitää ehdottomasti kokeilla, kun seuraavaksi teen pihvejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Meilläkin tehdään useimmiten maustevoi dippijauheista ja suosikkimakuna on ranch. Ihan mielettömän hyvää! Pekonivoi oli dippijauhevoihin verrattuna aika mietoa, mutta vaihtelu virkistää ja kyllä tämäkin hyvälle maistuu, kunhan pihvitkin on kunnolla maustettu.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-