maanantai 12. syyskuuta 2016

Omenapiirakka


Viime vuonna omenasato oli hyvin heikko ja huonolaatuinen. Omien puiden omenoista ei saatu edes piirakka-aineksia. Nyt huilitauon jälkeen puut jaksavat taas kantaa hedelmää ja oksat ovatkin ihan notkuneet omenien painosta. Piirakkaakin olen päässyt leipomaan ja tätä omenapiirakkaa olen tehnyt jo useammankin kerran tänä syksynä, jotta saataisiin viime vuoden omenapiirakkavaje täytettyä. Tätä piirakkareseptiä käytän kaikkein eniten. Keväisin taikinasta tehdään raparperipiirakkaa, syksyisin omenapiirakkaa. Piimäpohjainen taikina on juuri omiaan raparperin sekä omenan kanssa. Piirakka on myös mielettömän helppo ja nopea leipoa. Taikinan ainekset vain sekoitellaan kulhossa keskenään sekaisin. Eniten aikaa vie raparperien pilkkominen tai omenoiden lohkominen. Kaiken lisäksi tämä piirakka on älyttömän hyvää, eikä siihen tunnu koskaan kyllästyvän. Onneksi piirakkaa tulee kerralla koko uunipellillinen. Siitä huolimatta uuden piirakan leipominen on usein edessä jo päivän parin päästä.


Omenapiirakka
(pellillinen)

4 1/2 dl piimää
3 dl sokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
150 g sulatettua voita

Pinnalle:
omenalohkoja
kanelia
hienoa sokeria

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele pintaan omenalohkot. Ripottele pinnalle lopuksi kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, eli kunnes pinta saa kauniin värin.


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä!
    Ja niin tasaiset palatkin.

    VastaaPoista
  2. Moneen kertaan olen leiponut tällä ohjeella sekä raparperi- että omenapiirakkaa, sillä pidämme piimäpohjaisista piirakoista. Voin lämpimästi suositella! Helppo tehdä ja mehevä, maukas lopputulos.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-