maanantai 5. syyskuuta 2016

Lakritsimarengit


Marenki ja lakritsi, kaksi herkkua, joista olen pitänyt pienestä asti. Nyt yhdistin nuo herkut lisäämällä marenkimassaan lakritsijauhetta. Hienoa, kun markkinoille on tullut lakritsijauheita, joiden avulla lakritsin makua saa vaikka mihin. Marenkiin lakritsin maku sopii oivallisesti. Lakritsimarenkeja voi napostella sellaisenaan makean nälkään tai tarjota kahvin kanssa. Erilaisissa jälkiruoissakin lakritsimarengit on kiva lisä. Marenkeja voi myös tehdä lahjaksi herkkusuille.

Lakritsimarengit

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1/3 tl valkoviinietikkaa
2 tl lakritsijauhetta

Vaahdota valkuaisia, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi valkoviinietikka sekä lakritsijauhe. Pursota marenkimassa pieniksi marengeiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivata uunissa 100 asteessa, kunnes marengit irtoavat leivinpaperista, ja ne ovat kevyitä ja täysin kuivuneet. Kuivattamisessa kannattaa hyödyntää uunin jälkilämpöä ja uunin sammuttamisen jälkeen antaa marenkien vielä rauhassa kuivua jälkilämmössä.


8 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla, kuulostaa ihanalta toisen marenginystävän korvaan! Mikäli laku on lähellä sydäntä, tässä vinkkinä hyväksi testattu lakritsituorejuustokakun ohje : http://www.festivus.fi/2016/09/kolmen-kerroksen-lakritsi-vanilja.html :)

    VastaaPoista
  2. Pakko kokeilla, kuulostaa ihanalta toisen marenginystävän korvaan! Mikäli laku on lähellä sydäntä, tässä vinkkinä hyväksi testattu lakritsituorejuustokakun ohje : http://www.festivus.fi/2016/09/kolmen-kerroksen-lakritsi-vanilja.html :)

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan kokeillut marenkien tekemistä. Nämä houkuttelevat kokeilemaan.

    VastaaPoista
  4. Oi nam, mikä yhdistelmä! Täytynee viikonloppuna kokeilla. :)

    VastaaPoista
  5. Minä taasen en ole koskaan oikein ollut marenkien fani, vaan lakritsin makuisena voisin tehdäkkin. Makeasta en niin nykyisin välitä senkään vertaa mitä aikaisemmmin, vaan jonkin sortin lakritsikausi on meneillään...toivottavasti menis pian ohi. Eilen ostin kismetin lakritsiversiona...sen veverran höynähdin, kun huomasin tällaisen uutuuden. Kahvin kanssa ihan pieni pala riitti sitä, mutta hyvin siinä maistui lakritsi.

    VastaaPoista
  6. Ystäväni Pirkko teki näistä salmiakkimarenkeja ja hyvää oli.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-