maanantai 4. heinäkuuta 2016

Vaniljainen mansikkahillo


Mansikkasesonki alkoi tänä vuonna hyvissä ajoin, kun mansikat kypsyivät hellejakson ansiosta todella aikaisin moneen aikaisempaan vuoteen verrattuna. Meillä mansikoita on syöty jo paljon tuoreena sekä uunissa paahdettuina balsamicomansikoina. Pakastimessakin mansikoita on jo useampi rasia. Oli siis aika tehdä mansikkahilloakin.


Mansikkahillon maustoin tällä kertaa vaniljalla, ja pitihän joukkoon laittaa vähän balsamicoakin. Sitruunamehu taas sopii hilloon kuin hilloon. Hilloon käytin pieniä mansikoita, jotka ovat niitä kaikkein makeimpia. Suurinta osaa mansikoista ei tarvinnut edes ollenkaan pilkkoa, vaan ne olivat juuri sopivan kokoisia hilloon sellaisenaan. Herkullisen hillon seuraksi pitää lähipäivinä paistella lettuja tai kesän ensimmäiset muurinpohjaletut. Vaniljainen mansikkahillo on parhaimmillaan lettuhillona.


Vaniljainen mansikkahillo

1 kg perattuja mansikoita
1 vaniljatanko
2 rkl tummaa balsamicoa
1 sitruunan mehu
500 g hillosokeria

Mittaa mansikat paksupohjaiseen kattilaan. Paloittele isommat mansikat kahteen tai neljään osaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa tangosta siemenet kattilaan. Laita kattilaan myös tangon puolikkaat. Lisää joukkoon balsamico sekä sitruunamehu. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja sekoita sitten joukkoon hillosokeri. Kuumenna ja keitä hilloa n. 15 min. Kuori pois pinnalle mahdollisesti nouseva vaahto. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä n. 30 min. Poista hillon joukosta vaniljatangon puolikkaat ja purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit ja säilytä viileässä.


4 kommenttia:

  1. Säilöin viime viikolla 20 kg mansikoita... en muista koska näin aikaisin olisi se homma tullut tehtyä, yleensä heinäkuun puolessa välissä :)
    Herkullista hilloa :)

    VastaaPoista
  2. Ah, kelpaa kyllä maistella talven pakkasina tuota hilloa.. <3 Jos kiinnostaa, meidän blogista löytyisi kuukauden haasteena mansikka-haaste, täältä: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/07/heinakuun-haaste.html Tämä sopisi siihen vallan mainiosti!

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta näyttää!
    Täytyy lomilla tehdä mansikkahilloa!

    VastaaPoista
  4. Kyllä on ihanat kuvat, luonto tarjoaa nyt parastaan.:) Mansikka ja vanilja on kyllä täydellinen makupari!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-