keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pienet tomaattipiiraat


Vapaapäivä ja mittari näyttää ulkolämpötilaksi reilut 25 astetta. Kuuma, helteinen päivä ei innosta työntekoon, vaikka ainahan pihatöitä ja muita kotiaskareita riittäisi. Liian kuuma ilma antaa hyvän tekosyyn jättää työt myöhemmäksi, ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kaunista kesäpäivää kuin lähteä piknikille johonkin mukavaan paikkaan hyvien eväiden kanssa.


Sitten vain miettimään piknikeväitä. Pakastimesta sulamaan voitaikinalevyjä, ja niiden sulaessa voi valmistella muita piknikruokia. Voitaikinalevytkin ovat käyttövalmiita tuossa tuokiossa, ja sitten vain levyt leikataan annospaloiksi ja päälle Valio Viola kevätsipulin makuista tuorejuustoa ja auringon makeiksi kypsyttämiä terttukirsikkatomaatteja. Piiraat uuniin ja kohta saakin alkaa pakkaamaan piknikkoria.


Piknikpaikkanamme on useimmiten ollut oma hirsilaavumme, mutta koska rattaiden kanssa sinne metsän keskelle ei pääse, toinen hyvä vaihtoehto on lähteä vanhempieni luokse, jotka asuvat joen rannalla. Helteellä rannalla onkin viileämpää kuin laavulla, koska joelta käy raikas tuulenvire. Yksityisellä rannalla on oma rauha ja kaikki kodin mukavuudetkin on muutaman askeleen päässä.


Tomaattipiirailla kelpaa aloittaa piknik. Maukkaat piiraat katoavat suihin tuossa tuokiossa. Valio Viola suolaiset tuorejuustot on pakattu juuri sopivan kokoisiin 100 gramman rasioihin. Yksi rasia kevätsipuli tuorejuustoa riittää juuri sopivasti yhdelle piirakkaerälle. Pieni rasiakoko on mainio myös kesällä mukana retkellä, veneilemässä, mökillä tai eväsretkillä. Laktoosittomat Valio Viola tuorejuustot on valmistettu Valion Joensuun tehtaalla tuoreesta suomalaisesta maidosta. Valio Viola arpoo kesän aikana 100 euron lahjakortin piknikherkkujen ostoon. Voit osallistua arvontaan jakamalla oman kesäisen retkikuvasi Facebookissa tai Instagramissa 14.8. mennessä tagilla #violaretki. Arvonnasta voi lukea lisää Valion sivuilta. Blogiringin kampanjasivuilta kannattaa myös käydä katsomassa lisää helppoja ja herkullisia reseptivinkkejä kesän erilaisiin hetkiin.


Pienet tomaattipiiraat
(10 kpl)

1 rs (100 g) Valio Viola kevätsipuli tuorejuustoa
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
muutama terttukirsikkatomaatti
suolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeluun:
tuoretta basilikaa

Poista taikinalevyt paketista ja sulata levyt toisistaan erillään huoneenlämmössä n. 15 min. Leikkaa levyt kahtia niin, että saat jokaisesta levystä kaksi neliötä. Jos haluat piiraista pyöreitä, leikkaa neliöt vielä pyöreällä muotilla (esim. juomalasilla). Paina taikinalevyihin veitsellä tai pienemmällä muotilla viilto n. sentin päähän reunasta, jotta täyte pysyy paistamisen aikana keskellä ja reunat kohoavat. Jaa Valio Viola kevätsipuli tuorejuusto (n. teelusikallinen) taikinalevyille ja levitä tuorejuusto keskelle levyä. Leikkaa terttukirsikkatomaatit siivuiksi ja laita jokaiselle piiraalle 1 - 3 siivua piiraiden ja tomaattien koosta riippuen. Ripottele tomaattien päälle hieman suolaa sekä mustapippuria. Voitele piiraiden reunat kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 - 20 min., kunnes taikina on kypsynyt ja piiraat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja koristele piiraat basilikan lehdillä.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä: Valio Viola

4 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköisiä kuvia, hyvä kesäfiilis :) Muistin juuri, että minullakin on pakastimessa yksi paketti torttutaikinalevyjä - taidan käyttää ne tuollaiseen piknikherkkuun! Näyttää tarpeeksi yksinkertaiselta ohjeelta minulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Nyt on hyvä aika käyttää pois myös kaikki joululta jääneet taikinalevyt. Levyistä on helppo tehdä makeita ja suolaisia herkkuja. Maustetut tuorejuustot on käteviä näissä, kun ei itse tarvitse miettiä maustamista. Tuorejuustoissa on juuri sopivasti makua.:)

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja ihanat piknik-eväät! <3

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-