torstai 21. heinäkuuta 2016

Nopea mustikkakakku


Miehen täti toi meille mustikoita. Suurimman osan laitoin pakastimeen, mutta pakkohan mustikoista oli heti jotain leipoakin. Ja koska, varsinkin tätä nykyä, pidän mahdollisimman vaivattomista resepteistä, tein tämänkin mustikkakakun niin, että ainekset vain sekoitin yhteen. Kakun maustoin kardemummalla ja päälle laitoin mantelilastuja. Ihan kelvollinen kakku valmistui näinkin nopeasti ja helposti.

Nopea mustikkakakku

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
75 g voita
1 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
3 dl mustikoita
1 rkl vehnäjauhoja

Päälle:
1 dl mustikoita
2 rkl mantelilastuja
2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut maito, jogurtti ja kananmuna. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi. Sekoita ruokalusikallinen vehnäjauhoja mustikoihin ja sekoita mustikat taikinan joukkoon. Kaada taikina pieneen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä taikina tasaiseksi. Ripottele pinnalle loput mustikat sekä mantelilastut ja raakaruokosokeri. Kypsennä kakkua uunissa 200 asteessa n. 30 min., kunnes kakku on kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä ja irrota kakku vuoastaan.


1 kommentti:

  1. Kaunis kakku ja kiva että sait mustikoita. Minäkin sain, niitä riitti pakkaseenkin saakka. Vanhempani jaksavat vielä poimia. Tuollaisia asioita osaa arvostaa.♥

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-